Να γίνεις ο άνθρωπος που θα ήθελες να συναντήσεις

0
1880

Δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές. Αν όμως ερχόταν ένα μικρό παιδί και με ρωτούσε ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να του δώσω για να πορευτεί στη ζωή του, θα του έλεγα: «Να γίνεις ο άνθρωπος που θα ήθελες να συναντήσεις». Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο δυνατές αλήθειες που αποκόμισα έως τώρα από τη ζωή μου.

Βλέπεις στη ζωή δεν μπορείς να είσαι απόλυτος για τίποτα. Εκείνο που έλεγες ότι δεν θα κάνεις ποτέ, είσαι ο πρώτος που το κάνεις. Εκείνο που υποστήριζες με περισσή θέρμη, το αποστρέφεσαι. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος για τίποτα. Ποτέ! Όμως μπορείς πάντα να επενδύεις στον εαυτό σου.

Κάθε φορά που δεν θα ξέρεις πως να αντιδράσεις, σταμάτα για λίγο και δες την κατάσταση σαν τρίτος. Όσο δύσκολο και αν είναι. Προσπάθησε να μπεις στην θέση του ανθρώπου που έχεις «απέναντι» και πράξε σύμφωνα με την συμπεριφορά που θα ήθελες να λάβεις και εσύ, αν ήσουν στη θέση του. Αυτό είναι ίσως από τα πιο δύσκολα, περίπλοκα και κόντρα στον εγωισμό σου πράγματα που μπορείς να κάνεις. Παράλληλα όμως είναι και από τα πιο απελευθερωτικά, ανώτερα και βελτιωτικά για τον ψυχισμό σου πράγματα που μπορείς να επιλέξεις.

Γιατί η επιλογή είναι στα χέρια σου. Όπως και η ζωή.

Το τι είδους ανθρώπους θα συναντήσεις, δεν το επιλέγεις.

Όμως το τι είδους άνθρωπο θα συναντήσουν οι συνάνθρωποί σου, το επιλέγεις.

Και μπορείς εσύ να κάνεις την αρχή.

Μπορείς εσύ να κάνεις την αλλαγή.

Και αν αρχίσουμε όλοι να σκεφτόμαστε λίγο περισσότερο με αυτό, τον τρόπο…

Ίσως τότε κάτι να αλλάξει. Να αλλάξει πραγματικά!

Ίσως τότε… να συναντήσεις και εσύ τον άνθρωπο που θα ήθελες στον δρόμο σου!

Εμού της ιδίας για την Εναλλακτική Δράση

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share