Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι επιλέγουν ταξίδια και όχι αντικείμενα

0
2933

Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι αναμφισβήτητα εκείνοι που έχουν εμπειρίες ζωής και όχι αρκετά ή και ακριβά αντικείμενα στο σπίτι τους. Όσο πιο σύντομα το καταλάβεις, τόσο πιο σύντομα θα αυξήσεις τον ψυχικό σου πλούτο. Τα αντικείμενα είναι άψυχα, ενώ η κάθε εμπειρία που θα αποκομίσεις κουβαλάει μαζί της συναισθήματα, μαθήματα και αλλαγές.

Το να αποκτήσεις μια τεράστια τηλεόραση μπορεί να είναι τέλειο γιατί θα βλέπεις σε μεγάλη οθόνη τις αγαπημένες σου ταινίες και θα περνάς την ώρα σου με αγαπημένα πρόσωπα.  Ή και μόνος! Όμως για πόσο πιστεύεις ότι αυτό μπορεί να σε γεμίσει; Τα υλικά τα βαριόμαστε! Είναι νόμος. Για αυτό και ο καταναλωτισμός έχει αυξηθεί απεριόριστα τα τελευταία χρόνια. Αλλάζουμε κάθε χρόνο.. κινητό και κάθε εποχή.. ρούχα!

Αν με τα ίδια χρήματα αγοράσεις ένα ταξίδι, θα αποκομίσεις πολλά περισσότερα. Εμπειρίες, μοναδικές στιγμές, μαθήματα ζωής, νέους φίλους, αναμνήσεις και τόσα ακόμη. Ένα ταξίδι δεν σου χαρίζει μόνο μια ακόμη χώρα στο ενεργητικό σου, αλλά μια βαθύτερη βουτιά στον βυθό του εαυτού σου. Επενδύοντας χρήματα στα ταξίδια καταφέρνεις να γίνεσαι καλύτερος και να εκτιμάς περισσότερο τα πράγματα που ήδη έχεις.

Ο Δρ. Thomas Gilovich είναι καθηγητής του Cornell University και λέει χαρακτηριστικά επί του θέματος: «Αγοράζουμε πράγματα για να μας κάνουν χαρούμενους, και το πετυχαίνουμε. Αλλά για λίγο, τα καινούργια αντικείμενα μας ενθουσιάζουν αλλά μετά τα συνηθίζουμε». Και συνεχίζει: «Δεν υποστηρίζω ότι δεν πρέπει να ανταμείψουμε τον εαυτό μας μετά από σκληρή δουλειά με ένα νέο ρούχο ή μια έξοδο, αλλά να επενδύουμε περισσότερα από εμπειρίες που δημιουργούν αναμνήσεις παρά σε αντικείμενα που δε θα έχουν ενδιαφέρον σε σύντομο διάστημα. Οι εμπειρίες είναι το μεγαλύτερο μέρος του εαυτού μας από τα αντικείμενα. Μπορεί να θεωρείτε ότι η σας συνδέεται με αυτά τα αντικείμενα, αλλά είναι έξω από εσάς. Αντίθετα, οι εμπειρίες σας είναι μέρος σας και αυτοί που είσαστε τελικά.»

Δεν είναι τυχαίο άνθρωπε που οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι «επενδύουν» τα χρήματά τους σε ταξίδια. Αν σκεφτείς τον εαυτό σου μετά από αρκετά χρόνια και άσπρα μαλλιά, καθισμένο σε μια καρέκλα τι θα θέλεις να θυμάται, «κοιτώντας πίσω»; Μια ζωή γεμάτη από ένα υπέροχο σπίτι, τέλεια έπιπλα, πανάκριβα ρούχα και φανταστικό αμάξι; Ή μια ζωή γεμάτη ταξίδια, νέους ανθρώπους, πολλά χαμόγελα και εμπειρίες;

Σίγουρα διάλεξες το δεύτερο. Αν μάλιστα θέλεις να το κάνεις πραγματικότητα πρέπει να ξεκινήσεις από τώρα. Η ζωή δεν περιμένει, ούτε και το αεροπλάνο που θα σε πάει στον προορισμό της καρδιάς σου. Φτιάξε βαλίτσα και ξεκίνα για το ταξίδι της ζωής σου! ΤΩΡΑ!

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share