Σχέση Αδελφής Ψυχής και Κάρμα

0
1796

Αξιότιμη Ηλέκτρα,

Διαβάζοντας το άρθρο σου “Δεν μπορείς να πάς μπροστά κοιτώντας πίσω” παίρνω την πρωτοβουλία να σου γράψω αυτό το μύνημα,κάτι που δεν κάνω συχνά.Συγχαρητήρια για το εξαιρετικό σου blog,μέσα στο οποίο διέκρινα εξαιρετικά άρθρα που μου δημιούργησαν τον παρακάτω προβληματισμό που θέλω να μοιραστώ μαζί σου. Οι σχέσεις είναι περίπλοκες αλλά μπορούν να γίνουν και τόσο απλές αν σε καθημερινά χτίζονται με βάση την Αγάπη. Τα πράγματα περιπλέκονται όμως όταν έρχεται στην επιφάνεια ο Εγωισμός και σε σχέσεις Αδελφών Ψυχών,που εκεί επιλύονται παλιά τραύματα, οι φουρτούνες είναι αναπόφευκτές. Σίγουρα αυτά τα θέματα το καλύτερό που έχει να κάνει κάποιος είναι να τα αποδεχθεί όπως είναι,χωρίς να αντιστέκεται, και αυτό είναι ποιο έυκολο όταν είναι συνειδητοποιημένος ακολουθώντας Πνευματικές οδούς. Αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων όπως έχω αναγνωρίσει,ο/η πρώην επανέρχεται στη σχέση για να πάρει τα μαθήματα που δεν έχει μάθει,κυρίως για να γίνει ποιο ευαίσθητος στο τι προκάλεσε στον άλλο και να αναπτύξει ενσυναίσθηση. Οπότε ο χωρισμός και η επανασύνδεση προκαλέι πόνο και χαρά,όμως μετά υπάρχουν άμυνες και έχει χαθεί κομμάτι της εμπιστοσύνης. Αναρωτιέμαι λοιπόν πώς γίνεται να μπορεί κάποια/ος να είσαι σε μία τέτοια σχέση γνωρίζοντας ότι θα τελείωσει αλλά μένει για να πάρει αυτά τα μαθήματα;.Είναι δύσκολο να κάνει ονειρα μακρυνά έτσι και όταν έχει υπάρξει χωρισμός,το Κάρμα είναι αναπόφευκτο να μην επιστρέψει με τον ίδιο τρόπο. Θα χαιρόμουν πολύ να έκανες μία τοποθέτηση στα γραφόμενα μου για να ρίξω λίγο περισσότερο Φώς στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Με εκτίμηση,

____________

======================================================

Kαλησπέρα _________,
είναι χαρά μου που σου άρεσε το “Δεν μπορείς να πας μπροστά κοιτώντας πίσω” αλλά και τα κείμενα του blog. Όσον αφορά το θέμα που θίγεις τα πράγματα είναι περίπλοκα και ιδιαίτερα για τον καθένα ανά περίπτωση. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και η κάθε σχέση και κατάσταση επίσης. Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει μια πεπατημένη που θα ακολουθηθεί και θα οδηγήσει στο σωστό μονοπάτι.
Παρόλα αυτά πιστεύω πως οι άνθρωποι μένουν μαζί γνωρίζοντας ότι θα τελειώσει γιατί αυτόν ακριβώς το λόγο. Διότι υποσυνείδητα γνωρίζουν ότι πρέπει να πάρουν αυτά τα μαθήματα. Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά και τι δεν είναι δύσκολο στην ζωή; Μόνο ό,τι δεν αξίζει!
Το κάρμα δεν θεωρώ ότι φεύγει η έρχεται, αλλά ότι υπάρχει συνεχώς και δίνει στον καθένα ό,τι του αξίζει. Δεν σημαίνει ότι αν κάποιος βιώνει μια κακή σχέση, είναι κακός άνθρωπος. Απλά πρέπει να μάθει από αυτήν. Ουσιαστικά είναι το «δώρο» που του κάνει η ζωή. Πάντως όπως και να έχει θεωρώ πως οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν την ροή, βελτιώνοντας τους εαυτούς τους. Μπορούν ακόμη και να βελτιώσουν το κάρμα τους.
Ελπίζω να βοήθησα.
Να είσαι καλά και καλή χρονιά.
Καλή συνέχεια και ευχαριστώ για την επικοινωνία.
----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share