Οι γυναίκες που θαυμάζω δεν είναι αυτές που φαντάζεσαι!

0
5279

Στο σύγχρονο κόσμο η γυναίκα που θαυμάζει ο -περισσότερος- κόσμος είναι εκείνη που έχει καταφέρει να χτίσει κορμί, που είναι όμορφη, που βάφεται ωραία, που έχει εντυπωσιακά μαλλιά. Η εξωτερική εμφάνιση χαρίζει στη γυναίκα υπεροχή και αποδοχή. Οκ, είναι κατανοητό και αυτό, αλλά εμένα δεν με καλύπτει. Καλλίγραμμες κοπέλες υπάρχουν πολλές, αυτές που ξεχωρίζουν στα δικά μου μάτια, είναι εκείνες που δεν κάνουν τον πολύ τον “θόρυβο”.

Οι γυναίκες που θαυμάζω είναι εκείνες που ξυπνούν το πρωί για να τα προλάβουν όλα, γιατί ξέρουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή.

Οι γυναίκες στις οποίες υποκλίνομαι είναι εκείνες που έχουν τα κότσια να μεγαλώνουν τα παιδιά τους μόνες τους, γιατί έτσι τα έφερε η ζωή.

Οι γυναίκες που λατρεύω είναι εκείνες που πάλεψαν ή παλεύουν με νόσους όπως θυρεοειδισμος, κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές ή ακόμη χειρότερα καρκίνο. Είναι αυτές που παρόλες τις δυσκολίες, δεν χάνουν την όρεξη για ζωή και τη δύναμή τους. Ή και όταν τη χάνουν, την ξαναβρίσκουν.

Οι γυναίκες που πάντα θα σέβομαι είναι εκείνες που χρειάστηκε να γιατροπορέψουν κάποιον (πατέρα, μητέρα, αδερφό, σύζυγό) και το έκαναν με όση αγάπη και γλυκά είχαν μέσα τους.

Οι γυναίκες που εκτιμώ είναι εκείνες που βίωσαν την σεξουαλική ή λεκτική κακοποίηση και ομως κατάφεραν να στέκονται με το κεφάλι ψηλά. Με δυσκολία, αλλά το κατάφεραν.

Οι γυναίκες που κατ’ εμέ δεν συγκρίνονται με άλλες είναι εκείνες που άνοιξαν βιβλία, που δούλεψαν το μυαλό τους που έγιναν επιστήμονες ή οτιδήποτε μέσω του οποίου μπορούσαν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Οι γυναίκες που πάντα θα έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου είναι όσες λόγω συνθηκών δεν κατάφεραν ποτέ να μορφωθούν και δούλεψαν σε δουλειές που δεν θεωρούνται και οι καλύτερες (για παράδειγμα καθαρίστριες), όμως το έκαναν με ψηλά το κεφάλι και είναι πολύ πιο αξίες, από πολλές από εμάς.

Οι γυναίκες που δέχθηκαν εκφοβισμό (το λεγόμενο μπούλινγκ) από «νταήδες» στο σχολείο ή και αλλού, και δεν το έβαλαν κάτω. Λύγισαν, αλλά σηκώθηκαν δυνατότερες και αυτό με γοητεύει.

Και κλείνοντας οι γυναίκες που ξεχωρίζω είναι εκείνες που προσπαθούν να αλλάξουν τον εαυτό τους προς το καλύτερο. Που δουλεύουν το μέσα τους. Που προσπαθούν να γίνουν μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και μέσω αυτού να καλυτερέψουν τον κόσμο. Όσο γίνεται. Έστω και λίγο.

Αυτές οι γυναίκες για μένα έχουν μοναδική αξία. Γιατί μοχθούν, καταφέρνουν και στο τέλος της ημέρας είναι οι αφανείς ήρωες ενός κόσμου που ζητωκραυγάζει για το ωραίο σώμα,την ωραία εξωτερική εμφάνιση και την λαμπρή καριέρα. Μεγάλη αδικία δηλαδή. Αλλά την αποδέχονται και αυτή με αξιοπρέπεια. Γιατί ξέρουν. Γιατί βλέπουν. Ότι τελικά η πραγματική αξία στον άνθρωπο δεν είναι αυτό που του λένε οι πολλοί, ούτε αυτό που πιστεύουν οι γύρω του για αυτόν.

Η πραγματική αξία του ανθρώπου είναι αυτό που κάνει και αυτό που είναι. Και όταν αυτό που κάνει μια γυναίκα είναι λαμπερό, λάμπουν τα μάτια της. Αλλά δυστυχώς, πολύ λίγοι άνθρωποι κοιτούν πια τις γυναίκες στα μάτια.

Σωστά κορίτσια μου;

Κουράγιο και καλή δύναμη σε όλες εκείνες που αλλάζουν προς το καλύτερο σε ένα κόσμο που σε τρομάζει, αλλά εκείνες μοιάζουν ατρόμητες.

 

Εμού της ιδίας για την Εναλλακτική Δράση

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share