Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού

0
4559
Είναι τιμή και χαρά μου να αποτελώ μελος αυτής της παγκόσμιας εκστρατείας. Σκοπός της είναι να προάγει και να ευαισθητοποιήσει όσον αφορά το θέμα του θηλασμού.

Παγκοσμίως γιορτάζεται 1-7 Αυγούστου, στην Κύπρο 1-7 Οκτωβρίου και στην Ελλάδα 1-7 Νοεμβρίου.Το φετινό σλόγκαν είναι: “Υποστηρίζουμε τον θηλασμό για έναν πιο υγιή πλανήτη”.Ο θηλασμός είναι ο φυσιολογικός τρόπος για να τρέφεται ένα μωρό. Το μητρικό γάλα είναι φρέσκο, γεμάτο θρεπτικά συστατικά και ευεργετικές ιδιότητες και είναι ασφαλές για το περιβάλλον.

Covid & θηλασμός. Τα απροσμέτρητα θετικά του θηλασμού τα έχω μοιραστεί πολλάκις μαζί σας αλλά μπορείτε να τα βρείτε και με ένα απλό Google Search. Αυτό που επίσης θα βρειτε αν ψάξετε έστω και λιγο, είναι το ποσό ωφέλιμος είναι και όσον αφορά το κομμάτι του κορωνοιού. Για αυτό οι ειδικοί προτείνουν να μη σταματάμε τον θηλασμό, ειδικά τώρα που υπάρχει έξαρση του ιού.

Ο στόχος κατ’ εμέ είναι να μην χρειάζονται εβδομάδες θηλασμού για να έχουμε την ελευθερία να ταΐσουμε τα παιδιά μας όπου και όποτε θέλουν. Στόχος είναι να αντιληφθούμε τα οφέλη του θηλασμου και να βοηθήσουμε όσες περισσότερες νέες μαμάδες γίνεται, να ανταπεξέλθουν σ’ αυτή την πρόκληση.

Τα top 5 για έναν επιτυχημένο θηλασμό από την εμπειρία μου είναι:
Επιμονή, υπομονή, σωστή ενημέρωση, υποστηρικτικό περιβάλλον και κλειστά αυτιά για όλα όσα σου λέει ο καθένας (χωρίς να έχει γνώση και τεκμηριωμένη άποψη).

Όταν στο τέλος της ημέρας κρατάς ένα υγιές και ευτυχισμένο μωρό.. τι άλλο να ζητήσεις; Έχεις τον κόσμο όλο στα χέρια σου. Εγώ με την κόρη μου φτάνουμε αισίως τους 19 μήνες αποκλειστικού θηλασμού (χωρίς προσθήκη ξένου γάλακτος) και γιορτάζουμε αυτή την εβδομάδα με πολλή χαρά και και υπερηφάνεια.

Καλούς θηλασμούς σε όλες μας & καλή δύναμη.
----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share