Δεν δίνεις για να πάρεις. Δίνεις για να δώσεις.

0
1311

IMG_4756 copy

Το πόσο εκνευρισμένος μπορεί να είσαι, φαίνεται. Μπορεί να το κρύβεις πολύ καλά στην συμπεριφορά σου, φαίνεται όμως πάντα στις κινήσεις σου. Βλέπεις η γλώσσα του σώματος είναι η γλώσσα που τα λέει όλα. Δεν επιτρέπει σε τίποτα να κρυφτεί και δεν αφήνει τίποτα στο σκοτάδι. Με την γλώσσα του σώματος “φωνάζεις” τις αδυναμίες σου, κραυγάζεις τα θέλω σου και εκδηλώνεις το κάθε συναίσθημα που θα ξεπηδήσει αμέριμνο από το υπέροχο εγώ σου.

Το να είσαι εκνευρισμένος είναι φυσιολογικό. Τι είναι; Φ Υ Σ Ι Ο Λ Ο Γ Ι Κ Ο! Θέλεις να σου πω τον λόγο; Είναι λογικό να σε ενοχλεί η “κακεντρεχής” γειτόνισσα που σου κάνει παρατήρηση για κάτι ασήμαντο και σου χαλάει τη μέρα. Όμως ξέρεις κάτι; Πρέπει να σκεφτείς λίγο πιο βαθιά. Αυτή η γυναίκα είναι εκνευρισμένη και συμπεριφέρεται άσχημα, γιατί ο άντρας της την παραμελεί και εκείνη δεν έχει που να ξεσπάσει τον θυμό της. Ο άντρας της με την σειρά του έχει εργασιακά προβλήματα , μειώσεις και πολύ πίεση από το μεγάλο αφεντικό του και ξεσπάει στην γυναίκα του. Το αφεντικό του άντρα της γειτόνισσας, έχει έναν γιο ο οποίος είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και αυτό του έχει στοιχειώσει την ζωή για αυτό και έχει απαράδεκτη συμπεριφορά στον υπάλληλό του. Ο γιος του αφεντικού έφτασε σε σημείο να παίρνει ναρκωτικά γιατί ο θείος του -χωρίς φυσικά να το ξέρει κανείς- όταν ήταν μικρός τον βίαζε για αυτό ο γιος τιμωρεί τον πατέρα καταστρέφοντας της φήμη του και την ζωή του την ίδια. Ο θείος του γιου του αφεντικού έτρωγε απίστευτο ξύλο από τον πατέρα του με αποτέλεσμα μεγαλώνοντας να θέλει να επιβληθεί στους μικρότερους (γιος αφεντικού). Ο πατέρας του θείου του γιου του αφεντικού ήταν ένας μέθυσος ο οποίος χτυπούσε μόνο τον ένα του γιο διότι ήταν από άλλο πατέρα , μάλιστα η μητέρα πάντα το αποσιωπούσε και συνηγορούσε στην κατάσταση αφού τον απατούσε συστηματικά. Και τόσα άλλα, δεν θέλω να σε βαρύνω με ιστορίες όμως θέλω να σου δώσω την γενική εικόνα.

Πάντα σκέψου τι γίνεται πίσω από την σκηνή που βλέπεις… Πίσω από τις φωνές ή τα νεύρα. Πάντα δες την αγάπη σε κάθε πράξη ή ακόμη και την έλλειψή της. Προσπάθησε να δημιουργήσεις αγάπη όπου αυτή λείπει. Γέμισε τα κενά. Προσπάθησε να σπάσεις αυτό τον κύκλο μίσους και φτιάξε έναν κύκλο αγάπης.

Σκέψου τον κόσμο σαν ένα τεράστιο κύκλο ο οποίος είναι γεμάτος τρύπες. Οι τρύπες αυτές είναι το μίσος. Δικός σου σκοπός είναι να γεμίσεις αυτές τις τρύπες. Να γίνεις εσύ ο φύλακας άγγελος των ανθρώπων και του κόσμου όλου. Φέρε αγάπη στους γύρω σου και θα σου ανταποδωθεί. Το μυστικό όμως είναι ένα… να μην το κάνεις για την ανταπόδοση. Δεν λειτουργεί έτσι. Χάνει όλη του την έννοια.

Δεν δίνεις για να πάρεις. Δίνεις για να δώσεις. 

Σε ευχαριστώ.

Photo by Electra Asteri in Greek Island Santorini

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share
SHARE
Previous articleΤο κόκκινο φόρεμα
Next articleXρυσός, διαμάντια και χρήματα!
Είμαι η Ηλέκτρα! Δημιουργός του daydreamer.gr. Blogger που λένε. Αρχισυντάκτρια τηλεπτικής εκπομπής. Αγαπάω πολύ την φύση, πολύ. Τους ευγενικούς ανθρώπους, πάρα πολύ. Τους αγγέλους, όσο τίποτα. Και τις μακαρονάδες, ως τον πλανήτη της μακαρονάδας και πάλι πίσω. Μου αρέσει να χαμογελάω, να αγαπάω και να αγαπιέμαι. Είμαι παράλογη, το ξέρω. Άσε δεν βγάζεις άκρη μαζί μου. My Moto: Dream Is the Truth of your soul