Kάποιες στιγμές καταλαβαίνεις και εσύ, πως ο χρυσός δεν είναι μόνο αυτή η απληστία που δημιουργεί και σε κάνει να οικτίρεσαι τους ανθρώπους που πέφτουν στα δίχτυα της, αλλά είναι αυτή η κλασάτη λάμψη που δεν μπορείς να βρεις πουθενά. Πολλές φορές ούτε το διαμάντι δεν μπορεί να φτάσει την αξία του χρυσού. Όχι σε λεφτά. Όχι όχι, αυτά είναι μηδαμινά σε σχέση με αυτά που εγώ αναφέρομαι. Εγώ μιλάω για αξία, πραγματική , μοναδική αξία. If you know what i mean.
Ο χρυσός για μένα είναι οι ηλιαχτίδες του ηλίου που θα πέσουν στα μαλλιά μου το πρωί, οι στάλες λεμονιού που θα πέσουν στο ποτήρι μοσχοβολώντας τον τόπο, οι ηλίανθοι που θα κοιτάξουν πάντα προς το φως (ήλιος), και οι κίτρινες κουρτίνες που θα πάλλονται από τον φθινοπωρινό αέρα που θα μπαίνει στο δωμάτιο.
Αυτά είναι τα χρυσάφια για μένα και εκεί ακριβώς βρίσκω τα πλούτη και την ευτυχία. Έτσι θα έπρεπε να ήταν για όλους μας. Αυτές τις αξίες να μαθαίνουμε. Να έχουμε για χρυσάφι τον ήλιο, για διαμάντι το νερό και για χρήματα τα φύλλα των δέντρων. Τότε ίσως να εκτιμούσαμε λίγο παραπάνω όλο αυτό το θαύμα που ονομάζεται φύση.
Photo by Electra Asteri in Louis Cruises ----------------------------------------------------------------------------------------------ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.