Τα απλά, τα καθημερινά, τα δεδομένα!

0
1707
Ξυπνάς το πρωί με μια «περίεργη» βεβαιότητα ότι θα ανοίξεις τα μάτια σου, θα αναπνεύσεις, θα θυμάσαι ποιος είσαι, θα έχεις δουλειά, θα έχεις γονείς, θα έχεις φίλους και ανθρώπους να σ΄αγαπούν, θα καταφέρεις να σηκωθείς από το κρεβάτι, θα είσαι εντελώς υγιής, θα έχεις χέρια, θα έχεις πόδια, θα βλέπεις και θα ακούς.
 
Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι… και εσύ που ξυπνάς με αυτή τη βεβαιότητα.. θυμήσου πως όλοι αυτοί που κοιμήθηκαν και δεν άνοιξαν τα μάτια τους, εκείνοι που σταμάτησε η αναπνοή τους, που έπαθαν αλτσχάιμερ, που έχασαν τη δουλειά τους, που έχασαν τους γονείς, τους φίλους τους ή τους ανθρώπους που αγαπούσαν, οι άνθρωποι που δεν κατάφεραν μια μέρα να σηκωθούν από το κρεβάτι ή που έχασαν την υγεία τους, τα χέρια τους, τα πόδια τους την όρασή τους και την ακοή τους σκεφτόντουσαν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.
 
Τίποτα δεν είναι δεδομένο και τίποτα δεν αξίζει όσο η ίδια η ζωή και η ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχουμε. Και η αλήθεια είναι πως αν αναλογιστούμε τελικά, αυτά που έχουμε είναι πολλά. Όλοι μας. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Μέσω της δικής του αλήθειας. Απλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ ό,τι είναι δεδομένο έχει μικρότερη αξία για τον άνθρωπο.
 
Και πόση έκπληξη θα νιώσει ο άνθρωπος όταν καταλάβει ότι τα απλά, τα καθημερινά και τα δεδομένα είναι εκείνα που έχουν την τόσο μεγάλη αξία;
----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share