Ζούμε σε μια κοινωνία που δεν θέλουμε να ζούμε

0
1522

Ζούμε σε μια κοινωνία που προωθεί τον καταναλωτισμό όσο τίποτα. Αγόρασε, αγόρασε και… αγόρασε! Πάρε εκείνο το προϊόν, πάρε το άλλο και καταλήγουμε να είμαστε εμείς οι ίδιοι το προϊόν γιατί για να αγοράσουμε όλα αυτά, στο τέλος πουλάμε τον εαυτό μας. Δουλεύουμε -όπως έχει γραφτεί πολύ επιτυχημένα- για να πάρουμε πράγματα που δεν χρειαζόμαστε για να εντυπωσιάσουμε ανθρώπους που δεν μας ενδιαφέρουν. Απίστευτο δεν είναι; Να ζεις, να αναπνέεις και να δουλεύεις υπερωρίες για τους άλλους. Και μάλιστα για άλλους που δεν ενδιαφέρουν.

Ζούμε σε μια κοινωνία που μισεί όσους δε μοιάζουν με τη μάζα. Είσαι πιο κοντός, πιο ψηλός, πιο χοντρός ή πιο περίεργος από τους άλλους; Δεν μας κάνεις. Σε περιθωριοποιούμε, σε χλευάζουμε. Και πλέον όχι μόνο το σύστημα, αλλά και οι ίδιοι οι άνθρωποι που έχουν αφομοιωθεί από το σύστημα. Ο τύπος μοντέλου που επιβάλλεται είναι το ανορεξικό (ναι ναι). Αν δεν έχεις ανορεξία θα έχεις κόμπλεξ, και αν δεν έχεις θα σου δημιουργήσουμε βρε αδελφέ. Δε θα φορέσεις ότι φορούν οι άλλοι, δε θα βγεις στην παραλία, δε θα φας ελεύθερα σε ένα εστιατόριο γιατί παραείσαι «τσουπωτή» για τα δεδομένα τους. Άλλωστε πρέπει να σταματήσεις να τρως επειδή έχουν σταματήσει και εκείνοι.

Ζούμε σε μια κοινωνία που κρίνει χωρίς να ξέρει. Ο άνθρωπος κρίνει.. .από το πρωί που θα ξυπνήσει μέχρι και το βράδυ που θα ξανακοιμηθεί… εξακολουθεί να κρίνει. Κρίνει τον άντρα που βοηθάει τη γυναίκα του, αφού εκείνη τον κάνει ό,τι θέλει. Κρίνει τον άλλο άντρα που δεν βοηθάει τη γυναίκα του ως αγενές φαλλοκρατικό γουρούνι. Γενικώς έχουμε απέναντί μας μια κοινωνία που δεν ξέρει τι θέλει. Σε τίποτα! Αν μια κοπέλα δεν ασχολείται με τη μόδα και κυκλοφορεί με τις φόρμες δεν αξίζει ούτε την παρέα των συνανθρώπων της, αν πάλι μια κοπέλα είναι υπερβολικά πωρωμένη με τη μόδα την κοροϊδεύουν για τις ιδιαίτερες επιλογές ρούχων. Πάντα.. ό,τι και να κάνει ο άνθρωπος κρίνεται… από εκείνους που τον περιμένουν στη γωνία για να τον κρίνουν.
Ζούμε σε μια κοινωνία που η αυτοκτονία έχει γίνει μόδα. Την προωθούν μέσω διαδικτύου και μαθαίνουν στα νέα παιδιά τρόπους για να το κάνουν. Να αφαιρέσουν τη ζωή τους. Και αυτό για κάποιο λόγο είναι νόμιμο. Ώρες ώρες μοιάζει να έχει φτάσει ο κόσμος στο απόλυτο τέλμα… αλλά προχωρώντας λίγο βλέπεις πως έχει κι άλλο.
Ζούμε σε μια κοινωνία που αναρωτιέμαι αν ποτέ θα ξυπνήσει από τον λήθαργο όχι γιατί δεν μπορεί, αλλά μάλλον γιατί δεν θέλει. Γιατί αυτός ο λήθαργος -νομίζουν- ότι κάνει τη ζωή να περνάει πιο εύκολα. Γιατί πλέον η αλήθεια είναι πως δεν τους αρέσει η ζωή τους όπως την έχουν κάνει. Είναι πιο εύκολο να αγοράσεις την 34η μπλούζα από το να πας μια βόλτα στην παραλία και να πεις αλήθειες με έναν συνάνθρωπο. Είναι πιο εύκολο να χλευάσεις το κορίτσι με το περίεργο μαλλί από ότι να κοιτάξεις μέσα σου και να διώξεις ό,τι άσχημο κατοικεί εκεί. Είναι πολύ πιο εύκολο να κρίνεις τους πάντες σύμφωνα με τα δικά σου δεδομένα από ότι να κρίνεις για μια φορά τον εαυτό σου. Πονάει πολύ ε; Το ξέρω. Για αυτό αξίζει.
Κάνε τη διαφορά!
Και που ξέρεις μπορεί να αλλάξεις όχι μόνο εσένα.. αλλά όλη την κοινωνία!
----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share