Περπατώντας στον δρόμο του δεδομένου, χάνεις τον απάτητο δρόμο του ανεξερεύνητου.

0
606

Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Τίποτα. Κι εγώ που σου γράφω αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω αν θα καταφέρω να τελειώσω τούτο το άρθρο. Κι όμως γινόμαστε τόσο εγωιστές και θεωρούμε τα πάντα δεδομένα. Δεδομένη είναι η αγάπη που σου έχουν οι γονείς σου, δεδομένη και η βοήθεια της αδερφής σου, δεδομένη η αποδοχή των φίλων σου και άλλο τόσο δεδομένη η εξάρτηση που σου έχει ο σκύλος σου.

Όλα δεδομένα. Παντού “ασφάλειες” και “σιγουριές” που έχουμε δημιουργήσει για να ζούμε λίγο πιο άνετα την μονότονη ζωή μας. Που αν τύχει και ταρακουνηθεί λίγο, χάνουμε το νόημα της, γιατί στην ουσία ούτε που το είχαμε βρει και ποτέ. Εκείνο το νόημα στην αγκαλιά της μητέρας και εκείνο το νόημα στην συμβουλή του πατέρα. Εκείνο το νόημα στην ύπαρξη του αιώνιου αδερφικού στηρίγματος και εκείνο το νόημα στο γεμάτο υποταγή βλέμμα του σκύλου σου.

Ποια ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες ευγνωμοσύνη που ο σύντροφός σου φιλάει όλο λαχτάρα τα χείλη σου; Ποια ήταν η τελευταία φορά που αφουγκράστηκες πραγματικά την ατελείωτη αγάπη που συνεχόμενα παίρνεις από την παιδική σου φίλη; Ποιά ήταν η τελευταία φορά που σεβάστηκες πραγματικά την αίσθηση που λαμβάνεις μέσω της εργασίας σου ότι είσαι χρήσιμος στην κοινωνία;

Ο καθένας έχει εντελώς διαφορετικά πράγματα για να εκτιμάει και να αγαπάει. Είναι όλα όμως τόσο συνδεδεμένα που ούτε καν το φαντάζεσαι. Δεν αρκεί να λες πως εκτιμάς αυτό που έχεις, πρέπει και να το δείχνεις. Δεν αρκεί να το δείχνεις πρέπει και να το νιώθεις. Πρέπει να το δουλεύεις μέσα σου. Να το αγγίζεις. Να το αγαπάς. Το άυλο πρώτα και μετά το υλικό! Δεν μπορείς να αγαπήσεις έναν άνθρωπο αν δεν αγαπήσεις πρώτα την ψυχή του.

Περπατώντας στον δρόμο του δεδομένου, χάνεις τον απάτητο δρόμο του ανεξερεύνητου. Καλύτερα να μη θεωρείς τίποτα δεδομένο, έτσι δεν πρόκειται να απογοητευτείς ποτέ! Το καλό είναι ότι κατάφερα να τελειώσω το άρθρο. Το κάλλιστο θα είναι να διεκδικήσεις και πάλι, ότι είχες μέχρι πριν ένα λεπτό δεδομένο!

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share