Οι άνθρωποι είναι βγαλμένοι από δύο κόσμους

0
1681

Οι άνθρωποι είναι τόσο διαφορετικοί. Κάποιες φορές μοιάζουν να είναι βγαλμένοι από δύο κόσμους. Εκείνοι οι ευγενικοί, οι γλυκείς, που είναι τόσο αξιαγάπητοι και οι άλλοι οι υπερόπτες, οι απότομοι, που δυσκολεύουν τις ζωές μας. Η ζωή αποτελείται από μικρές, λαμπερές στιγμές που μπορούν να σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, να βοηθήσεις και να βοηθηθείς από τους γύρω σου. Η πραγματικότητα είναι όμως σκληρή και κάποιες φορές οι γύρω σου ούτε να βοηθήσουν θέλουν, ούτε να βοηθηθούν.

Είναι εκείνοι οι ευγενικοί άνθρωποι που χαίρεσαι να τους συναναστρέφεσαι. Όχι με ψεύτικη ευγένεια. Με εκείνη την ζεστή και ήρεμη ευγένεια που λατρεύεις να συναντάς! Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που θα σεβαστούν τον ηλικιωμένο, που θα χαμογελάσουν στο παιδάκι που θα περάσει από δίπλα τους, που θα κρατήσουν την πόρτα για να περάσεις και εσύ, που θα βοηθήσουν ακόμη και κάποιον άγνωστο στο δρόμο. Αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν παντού για να μας υπενθυμίζουν ότι δεν υπάρχει μόνο η κακή πλευρά.

Είναι και εκείνοι οι απότομοι άνθρωποι που συναντάς παντού, στο σούπερ μάρκετ, στην δημόσια υπηρεσία, στην εργασία ακόμη και στις διακοπές. Ετούτοι είναι σκυθρωποί χωρίς να υπολογίζουν τα συναισθήματα των γύρω τους. Μιλούν απότομα, παίρνουν την σειρά σου στην ουρά χωρίς καν να σε ρωτήσουν, πέφτουν επάνω σου στον δρόμο και δεν ζητούν ούτε συγνώμη. Μπορώ να σου γράφω για ώρες και ξέρεις πολύ καλά για ποιους μιλώ. Η αλήθεια είναι όμως πως αυτή είναι μια πλευρά των ανθρώπων που πρέπει να «αποτινάξουμε».

Οι άνθρωποι είναι γεννημένοι με το καλό και το κακό μέσα τους. Έχουν και από τα δύο και ανά περίπτωση επιλέγουν ποιον εαυτό θα βγάλουν. Είναι τόσο εύκολο να βγει ο κακός, που πλέον ο καλός μοιάζει να είναι υπό εξαφάνιση. Ευτυχώς που μια καλή πράξη έχει πολλαπλάσια ισχύ από μια κακή και η κακία του κόσμου δεν θα βασιλέψει ποτέ. Ευτυχώς που όσο λίγοι και να είναι οι καλοί, είναι πάντα «καταδικασμένοι» να νικούν. Ευτυχώς που σε έναν πλανήτη φτιαγμένο από τον Θεό, κατοικούν άνθρωποι με δική τους βούληση. Γιατί μόνο έτσι έχει αξία να είσαι καλός. Να είσαι από επιλογή. Να έχεις την δυνατότητα να πάρεις την θέση κάποιου άλλου στην ουρά, αλλά να επιλέξεις να είσαι αυτός που θα κρατήσει την πόρτα για να περάσει και ο συνάνθρωπος.

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share