Έχω τις μαύρες μου

0
1314

Δύσκολο πράγμα να έχεις τις «μαύρες» σου. Δύσκολο. Απεχθάνεσαι τον εαυτό σου, τους γύρω σου και δεν θέλεις τίποτα. Όλα σου φταίνε και τίποτα δεν πάει καλά, αφού ήδη έχεις πείσει τον εαυτό σου για αυτό. Η ανάγκη του ανθρώπου για πεσιμισμό, είναι τελικά μεγαλύτερη από όσο φανταζόσουν. Αρέσκεται ο άνθρωπος στην «μαυρίλα». Βολεύεται. Βλέπεις όταν όλα είναι μαύρα, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Δεν χρειάζεται να κινητοποιηθείς. Όλα είναι έτσι και αυτό σε βολεύει για κάποιο ανεξήγητο λόγο.

Δεν θα σου πω και εγώ να γελάσεις και να το ξεχάσεις όπως θα σου πουν οι περισσότεροι. Όχι! Επειδή καταλαβαίνω πως αυτό σου φαίνεται -και ίσως να είναι- δύσκολο, θα σου προτείνω κάτι άλλο. Βυθίσου στην μαυρίλα. Οκ, κάντο! Όμως με όρους.

1. Προσπάθησε να βρεις γιατί. Ποιός είναι ο λόγος που είσαι τώρα σε αυτή τη θέση; Φταις εσύ; Φταίει μια κατάσταση; Φταίει μια σχέση; Τι είναι αυτό που σε ρίχνει. Σκέψου το, ανάλυσέ το, πάρε βαθιά ανάσα και δέξου την αλήθεια. Όχι αυτήν που σε βολεύει. Την πραγματική αλήθεια. Δέξου πως έκανες λάθος, πως πρέπει να αλλάξεις κάποια πράγματα πως πρέπει να κινηθείς αλλιώς.
2. Άλλαξε κάτι μικρό. Ξέρω πως όταν είσαι στα «κάτω» σου δεν θέλεις να κάνεις τίποτα, πόσο μάλλον να αλλάξεις οτιδήποτε. Δεν σου ζητώ όμως να κάνεις ριζικές αλλαγές. Για παράδειγμα άνοιξε το ραδιόφωνο. Δεν θα σου πω να βάλεις χαρούμενα τραγούδια. Βάλε αν θέλεις στενάχωρα. Άσε το συναίσθημα να φύγει από μέσα σου. Μην κρατάς κακίες, μην κρατάς στεναχώριες. Σου κάνουν περισσότερο κακό από όσο πιστεύεις.
3. Αξίζει; Στάσου ένα λεπτό και αναρωτήσου. Αξίζει το πρόβλημα που έχεις όλη αυτή τη στεναχώρια; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε το πρόβλημα θα πρέπει να είναι όντως σοβαρό. Σου προτείνω να μείνεις ήρεμος και να δράσεις όταν νιώσεις πως είσαι ώριμος και έτοιμος για αυτό. Μην βιαστείς, μην πιεστείς. Αν η απάντηση είναι όχι, τότε ξέρεις πολύ καλά τι να κάνεις. Μην χάνεις άλλο χρόνο. Βρες έναν εύκολο τρόπο για να αλλάξεις τα μίζερα συναισθήματα που νιώθεις.

Σε κάθε περίπτωση μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να πέσει περισσότερο από όσο αξίζει το «θέμα» σου. Ψηλά το κεφάλι, όλα θα πάνε καλά.

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share