Να ταξιδεύεις για να μαθαίνεις

0
1811
Travel in mind

Πριν αρχίσω να ταξιδεύω τίποτα δεν ήταν το ίδιο στην ζωή μου. Έβλεπα τα πράγματα διαφορετικά. Όλα μέσα σε κουτάκια. Ταξινομημένα. Καθωσπρέπει. Αυτός ο καθωσπρεπισμός. Όσο ταξίδευα τόσο έβλεπα τα πράγματα να εξελίσσονται έξω μου αλλά κυρίως μέσα μου. Άρχισα να νιώθω πιο ελεύθερη. Πιο ολοκληρωμένη. Πιο ΕΓΩ! Ξαφνικά, άρχισα να αποτινάζω από πάνω μου, πράγματα που μέχρι τότε είχα δεδομένα, αλλά το μόνο που μου πρόσφεραν ήταν περιορισμό.

Όταν ταξιδεύεις, μαθαίνεις.
Θέλεις, δε θέλεις.
Όταν ταξιδεύεις, κερδίζεις.
Αναγκαστικά.
Όταν ταξιδεύεις, γίνεσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.
Χωρίς επιστροφή.
Όταν άρχισα να ταξιδεύω είδα την πραγματική αλήθεια στα μάτια της μάνας που αγκάλιαζε το παιδί της όλο λαχτάρα σε κάποιο σημείο της Σρι Λάνκα, και είδα την δύναμη στην γυναίκα που συνάντησα στους ορυζώνες της Ουμπούντ στο Μπαλί. Όταν άρχισα να ταξιδεύω είδα ό,τι ο κόσμος τόσα χρόνια μου κρατούσε κρυμμένο. Ένιωσα λες και ανακάλυψα ένα σεντούκι με θησαυρό, ένα σεντούκι γεμάτο με χρυσό. Τον χρυσό του κόσμου.
Όταν άρχισα να ταξιδεύω είδα ανθρώπους ίδιους με εμένα, είδα ανθρώπους διαφορετικούς με μένα μα όλοι ήταν τόσο όμορφοι. Τώρα που πλέον έχω επισκεφθεί αισίως 25 διαφορετικές χώρες και συνεχίζω ανοδικά, μπορώ να πω ότι η εμπειρία του να ταξιδεύεις, δεν συγκρίνεται με καμία άλλη. Ό,τι άλλο και να κάνεις δεν μπορείς να αποκομίσεις τόσο συμπυκνωμένη και ολοκληρωμένη ΔΙΚΗ σου γνώμη για τα πράγματα.
Το ταξίδι είναι γνώση.
Το ταξίδι είναι σοφία.
Το ταξίδι είναι ένα απαλό αεράκι που αν το αφήσεις να σε δροσίσει, θα αλλάξει την ζώη σου ολάκερη.
 
Δώσε λεφτά για τα ταξίδια, και μην έχεις τηλεόραση plasma στο σπίτι. Κλείσε ένα εισιτήριο για Ασία και μην πάρεις δεύτερο smartphone. Κλείσε ένα ταξίδι για δύο με τον σύντροφό σου και μην του πάρεις δώρο για τα Χριστούγεννα. Δώσε χρήματα στα ταξίδια και βγάλ’ τα από όλα όσα σε περιορίζουν. Δεν είναι ότι το ταξίδι είναι πολυτέλεια, απλά δεν έχουμε μάθει να διαχειριζόμαστε τα χρήματά μας υπερ αυτού.
Προτιμούμε να έχουμε έναν πανάκριβο καναπέ, παρά μια εμπειρία από την Αφρική. Μας αρέσει περισσότερο να έχουμε το τελευταίο μοντέλο από το γρήγορο αμάξι, παρά μια κρουαζιέρα στον Σηκουάνα. Μέχρι να αντιστραφούν όλα αυτά, θα συνεχίσουμε να είμαστε πλούσιοι εκτός μας και φτωχότεροι εκτός μας.
----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share