Να αλλάξω πρώτα εγώ

0
1687

Ζω σε μια χώρα που καταλύονται ακόμη και οι θεμελιώδεις αρχές της, που αλλάζουν ακόμη και αυτά που είχες δεδομένα. Ζω στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία, αλλά καθόλου δεν την βλέπω τριγύρω μου. Ζω στην χώρα που γέννησε το πολιτισμό, αλλά αυτός υπάρχει πλέον μόνο στα εξαίρετα κτίσματα που μας άφησαν οι πρόγονοί μας και όχι στις ψυχές των ανθρώπων.

Παρόλα αυτά δεν πτοούμαι. Ξέρω πως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Σίγουρα μπορούν να αλλάξουν. Δεν περιμένω να τα αλλάξει κάποιος για εμένα. Ξέρω πως μόνο εγώ μπορώ να φέρω την αλλαγή και αυτή η σκέψη με “συμφέρει”. Ανακάλυψα πως δεν είναι καθόλου συμφέρον να ρίχνεις τα λάθη σου σε άλλον, γιατί τότε δεν έχεις καμία πιθανότητα διόρθωσης.

Τα ρίχνω πάνω μου λοιπόν και προσπαθώ να διορθώσω ότι μπορώ. Αν κάνεις και εσύ το ίδιο τότε υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να ανακάμψουμε. Κυρίως ψυχικά. Γιατί η κρίση που περνάμε δεν είναι οικονομική αλλά ψυχική. Κι ας μην το αποδεχόμαστε. Και ας μην το παραδεχόμαστε.

Η λύση είναι μια. Να κάνουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε και να εμπνεύσουμε και άλλους να κάνουν το ίδιο. Φέρνοντας «μπροστά» ό,τι μας δίδαξαν εκείνοι που ήξεραν. Μπορούμε; Τι λες;

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share