Μια ζωή χαμένη μέσα στα social media

0
1409
Οι ζωές των ανθρώπων είχαν πάντα εξαρτήσεις. Ετούτες οι εξαρτήσεις είχαν να κάνουν με ναρκωτικά, ποτό, φαγητό και τόσα άλλα. Εν έτη 2016 όλες οι εξαρτήσεις που ξέραμε έχουν παραγκωνιστεί, διότι υπάρχει μια που έχει κατακυριεύσει τους πάντες και τα πάντα. Το ίντερνετ και η ενασχόληση με τα social media είναι μια από τις πιο σημαντικές εξαρτήσεις του σήμερα. Οι άνθρωποι πίσω από το ίντερνετ κρύβουν τις ατέλειές τους και παράλληλα παίρνουν την αναγνώριση που δεν παίρνουν στην καθημερινότητά τους. Η κατάσταση πλέον έχει φτάσει σε απροχώρητο βαθμό αφού ο κόσμος δεν ζει τις στιγμές αλλά τις φωτογραφίζει και τις ανεβάζει στο διαδίκτυο.
Το ζευγάρι που θα βγει για φαγητό αντί να συζητήσει, θα ζητήσει τον κωδικό του wifi από την σερβιτόρα. Ο άνθρωπος πλέον θεωρεί πως έχει πολύ περισσότερα να αποκομίσει από ένα απόγευμα μπροστά στον υπολογιστή, παρά βγαίνοντας για μια βόλτα με κάποιον φίλο. Η κατάσταση αυτή έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που οι άνθρωποι πλέον χάνουν την καθημερινότητά τους στον βωμό των likes και της αυτοπροβολής. Οι γονείς εκθέτουν τα παιδιά τους στον κυβερνοχώρο ανεβάζοντας φωτογραφίες τους, χωρίς καν να γνωρίζουν το δυσμενές αποτέλεσμα που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο. Οι νέοι σπαταλούν ώρα από την ζωή τους για να βγάλουν την τέλεια selfie έτσι ώστε να λάβουν θετικά σχόλια.

Το ίντερνετ είναι ένα θαυμαστό εργαλείο που μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση σε τεράστιο όγκο πληροφοριών. Το ίντερνετ θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο της εποχής μας και δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι το χειρίζονται με σκοπό την αποβλάκωσή τους. Η δυσμενής αυτή κατάσταση οδηγεί και σε λάθος αντίληψη των παιδιών για την σωστή χρήση του υπολογιστή και του ίντερνετ και κάπως έτσι “κλειδώνουμε” το γεγονός ότι τα παιδιά μας θα είναι πλήρως αποβλακωμένα με μηδαμινές εξαιρέσεις.

Θέλω να πιστεύω πως ο κόσμος ακόμη σκέφτεται, διαβάζει και ενδιαφέρεται. Πρέπει να το πιστεύω, γιατί αλλιώς είμαστε καταδικασμένοι. Η ανάγκη των ανθρώπων για επικοινωνία μπορεί να καλυφθεί, δεν χρειάζονται τα παράθυρα των windows. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα delete σε κάθε τι που βλάπτει την νοημοσύνη μας… if you know what i mean!
----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share
SHARE
Previous articleΝα αλλάξω πρώτα εγώ
Next articleKarma is a bitch!
Είμαι η Ηλέκτρα! Δημιουργός του daydreamer.gr. Blogger που λένε. Αρχισυντάκτρια τηλεπτικής εκπομπής. Αγαπάω πολύ την φύση, πολύ. Τους ευγενικούς ανθρώπους, πάρα πολύ. Τους αγγέλους, όσο τίποτα. Και τις μακαρονάδες, ως τον πλανήτη της μακαρονάδας και πάλι πίσω. Μου αρέσει να χαμογελάω, να αγαπάω και να αγαπιέμαι. Είμαι παράλογη, το ξέρω. Άσε δεν βγάζεις άκρη μαζί μου. My Moto: Dream Is the Truth of your soul