Η ευτυχία όσο μοιράζεται, πολλαπλασιάζεται!

0
1553

Θα διαβάσεις πολλά άρθρα που θα σου λένε τα βήματα της ευτυχίας, τις συνταγές δηλαδή για να γίνεις πιο ευτυχής. Κάποια -πολλά από αυτά- μπορεί να πετύχουν, ενώ άλλα όχι. Όμως δεν είναι εκείνο που έχει σημασία. Διότι ευτυχισμένος θα γίνεις σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή σου…είτε μέσω της συνειδητοποίησης της ευτυχίας, είτε «τυχαία».
-Το θέμα είναι όμως να μπορέσεις να μεταδόσεις αυτή τη χαρά και την ευτυχία στους γύρω σου.
-Το θέμα είναι να μπορέσεις να μοιραστείς με τον υπόλοιπο κόσμο και το σύμπαν αυτή την εκπληκτική ενέργεια που κατάφερες να δημιουργήσεις μέσα σου.

Γιατί όσο πηγαίνω ένα βήμα πίσω και παρατηρώ, βλέπω πως δεν έχει καμία ουσία να είσαι εσύ ευτυχισμένος, όταν αυτό σου το συναίσθημα δεν μπορείς να το χαρίσεις και στον διπλανό σου. Να δώσεις έστω ένα κομμάτι της χαράς σου σε κάποιον που αγαπάς ή ακόμη και σε κάποιον άγνωστο. Αυτό είναι δική σου επιλογή.

Άλλωστε τι είναι η ευτυχία; Κάτι που μπορείς εγωιστικά να το κρατήσεις μόνο για τον εαυτό σου; Εξ ορισμού αν δεις εγωιστικά τα πράγματα, παύεις να είσαι ευτυχισμένος. Εγωισμός και ευτυχία είναι δύο λέξεις ασύμβατες, όσο και αν η σύγχρονη κοινωνία προσπαθεί να επιβάλλει το αντίθετο. Οι ρομαντικές ψυχές δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ με αυτό τον παραλογισμό.

Nα θυμάσαι πως η ευτυχία όσο μοιράζεται, πολλαπλασιάζεται! Όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους!

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share