Ελεύθερος, μέσα στην σχέση

0
1379

Οι σχέσεις προστατεύουν τα συναισθήματα που νιώθει ο ένας άνθρωπος για τον άλλον. Μαθαίνουν στους ανθρώπους να αγαπούν και να αγαπιούνται. Ολοκληρώνουν τον έρωτα και την αγάπη και επισφραγίζουν τις στιγμές με την ασφάλεια που τους παρέχει.

Βέβαια στον πλανήτη Γη, δεν υπάρχουν μόνο αυτές οι σχέσεις. Υπάρχουν και εκείνες που απομακρύνουν το άτομο από τον ίδιο του τον εαυτό. Τον κάνουν να σκέφτεται περιορισμένα, πιθανότατα όπως θα σκεφτόταν ο σύντροφός του. Εκτός σχέσης, οι άνθρωποι είναι πάντα δύο ολόκληρα, αλλά εντός της σχέσης «φαίνονται» μόνο δύο μισά.

Αν θέλεις να είσαι όμως συνεπής με τον εαυτό σου αλλά και τους γύρω σου, θα πρέπει να ελευθερωθείς. Στις σχέσεις συνάνθρωπε, πρέπει να μάθεις να ισορροπείς, όπως ισορροπεί ο σχοινοβάτης στο σχοινί. Με ηρεμία, γαλήνη και αποφασιστικότητα. Να μάθεις να βλέπεις που ξεκινάει το ενδιαφέρον και που η πίεση. Στις σχέσεις ίσως να πρέπει να παίρνεις αποστάσεις για να δεις ,με τα μάτια ενός τρίτου, τι κακό κάνεις στον σύντροφό σου. Άνθρωποι καθημερινά πιέζονται και φέρονται αλλιώς, λόγω των σχέσεών τους. Αυτές οι σχέσεις βέβαια δεν είναι απαραίτητα ερωτικές, όμως οι ερωτικές είναι εκείνες που συνήθως έχουν τον κυρίαρχο λόγο στην ζωή μας.

Ο ερωτευμένος άνθρωπος δεν θα καταλάβει ποτέ, πόσο διαφορετικός είναι. Μάλιστα μπορεί να του αρέσει κιόλας αυτή η αλλαγή. Ο άνθρωπος που αγαπά, θα αρχίσει σιγά σιγά να αντιλαμβάνεται την διαφορετικότητα, αλλά πλέον θα είναι πολύ αργά. Η αγάπη είναι πάντα εκείνη που δημιουργεί στενούς δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων.. τόσο στενούς που δεν μπορούν να «σπάσουν».

Όμως η ουσία στις σχέσεις δεν είναι να «δένεσαι» με τον άλλον τόσο σφιχτά έτσι ώστε να μην «λύνεσαι». Η ουσία στις σχέσεις είναι να μην έχεις τίποτα να σε «δένει», αλλά εσύ να θέλεις όσο τίποτα να είσαι κολλημένος πάνω στον άλλον. Σπάσε τις ψεύτικες αλυσίδες και δημιούργησε δρόμους που θα αφήνουν τον άνθρωπό σου να έρθει ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σε εσένα. Αυτό μετράει. Ο κάθε άνθρωπος να επιλέγει ΕΛΕΥΘΕΡΑ να στέκεται δίπλα σου. Τότε ακριβώς είναι που θα βιώσεις τα πιο μοναδικά συναισθήματα, όπως ακριβώς εκείνα του κινηματογράφου. Ίσως και καλύτερα!

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share