Όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα πάντα αξίζει να χαμογελάς.

0
1010

Τις δύσκολες στιγμές συνηθίζω να τις λέω “στενές”. Μου θυμίζουν κάτι στενά δρομάκια που εκτός του φόβου που σε έχει καταβάλει είναι τόσο μικρά που νομίζεις πως θα σε πιάσει ασφυξία. Στενεύουν όλα.  Στενεύει ο χώρος, στενεύει το φως, στενεύουν μέχρι και οι διέξοδοι. Και σε κάτι τέτοιες στιγμές το μόνο που ψάχνεις είναι μια διέξοδος. Ξέρω είναι αρκετά δύσκολο. Αν χαθείς σε τέτοιους δρόμους δεν σε σώζουν πολλά. Η μελωδία της ψυχής σου μπορεί να σε κρατήσει ζωντανό, εκείνη μπορεί  να σε οδηγήσει στα σωστά μονοπάτια. Βέβαια η σκοτεινιά κάνει τόσο θόρυβο σε τέτοια μέρη που δεν μπορείς να ακούσεις και πολλά και έτσι χάνεις το δρόμο σου, τον σκοπό σου και την αιτία που γίνονται όλα.

Στις στενές καταστάσεις μπορείς να χάσεις τα πάντα. Μπορεί όμως να βρεις άλλα τόσα. Δεν θέλω να ξεχνάς τους θησαυρούς που βρήκες σε εκείνα τα  βδελυρά υπόγεια. Ήταν μικρά βρωμιάρικα μπαούλα που μέσα είχαν χρυσό. Απ’ έξω δεν φαινόταν, μα μέσα ήταν γεμάτο πλούτη. Τόσα πολλά που ούτε πίστευες πως τα είχες βρει.

Μέσα στα σιχαμένα αυτά κουτιά είχε υπομονή, επιμονή, δύναμη, εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και τόσα άλλα πλούτη που δεν κερδίζονται με κανέναν άλλο τρόπο παρά μόνο αν πας εκεί στο σκοτάδι και τα πάρεις με το σπαθί σου. Το σπαθί της φωτεινής ψυχής σου. 

Photo by Electra Asteri in Kalamata 2014

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share