Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω.

0
2869

Μια ψυχή που αγαπώ πολύ συνηθίζει να μου υπενθυμίζει συχνά πυκνά “Δεν υπάρχει δεν μπορώ Ηλέκτρα, υπάρχει δεν θέλω”.  Και αυτό ξέρεις δεν το ακούω τώρα.. το ακούω χρόνια τώρα, από τότε που ήμουν μικρή. Νομίζω πως έχει αποτυπωθεί στο DNA μου και είναι πλέον κομμάτι του εαυτού μου. Όταν σκεφτώ πως κάτι δεν είναι εφικτό, με παίρνει τόσο από κάτω γιατί έχω δεχθεί μέσα μου πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Η μια αλήθεια αντικρούει την άλλη, αυτό που έχω μάθει και αυτό βιώνω. Αντίπαλες πραγματικότητες. “Μα αφού εγώ το ξέρω… πως όλα γίνονται αυτό γιατί δεν γίνεται;” Αναρωτιέμαι σιωπηλά και με πιάνουν οι μαυρίλες μου. Και πράγματι είναι κάποια πράγματα που όσο και αν τα παλέψεις και όσο και αν παιδευτείς ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. Αυτό δεν γίνεται γιατί εσύ δεν είσαι άξιος για να τα έχεις αλλά γιατί αυτά που θέλεις δεν προορίζονται για σένα.

Η ζωή ξέρει πολύ καλά τι σου αναλογεί. Όταν προσπαθείς κάτι που δεν σου αρμόζει τότε να ξέρεις πως είσαι καταδικασμένος να αποτύχεις. Αλλά αυτή σου η αποτυχία είναι ίσως η πιο μεγάλη σου επιτυχία.. αν καταλάβεις από τι σε προστάτεψε ο άλλος σου εαυτός. Είναι περίεργο και ανακατεμένο τώρα μέσα στο μυαλό σου. Όμως έτσι είναι. Δεν υπάρχει δεν μπορώ , υπάρχει δεν θέλω. Και στην πραγματικότητα ότι δεν γίνεται είναι γιατί δεν το θέλεις είτε εσύ είτε ο ανώτερος εαυτός σου που σε προσέχει. Και στις δύο περιπτώσεις είσαι κερδισμένος. 🙂

father

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share