Αναπνοές

0
962

Βλέπεις μια ηλιαχτίδα και πιστεύεις πως και εσύ μπορείς να φωτίσεις τον κόσμο αυτό με το εσωτερικό σου φως. Έχεις δίκιο. Μπορείς να φωτίσεις όλο το κόσμο με το φως σου. Όλο το σύμπαν. Το ξέρεις. Όμως κάθε φορά που οι  καταστάσεις σε φέρνουν αντιμέτωπο με τους φόβους σου ξεχνάς κάθε δυνατή σκέψη και επιστρέφεις στο μαύρο του μυαλού σου. [divider]

“Στα στενοσόκακα της Ίου με συνεπήραν οι σκέψεις. Ούτε που κατάλαβα πόσο πολύ απομονώθηκα από τους “άλλους”. Η αλήθεια είναι πως κάποια στιγμή ένιωσα την ανάγκη να απομονωθώ. Δεν ξέρω αν σε πιάνει και εσένα αλλά όταν τα βρίσκω σκούρα θέλω λίγο να περιπλανηθώ μόνος μου και να ισορροπήσω. Δεν ήθελα να σε βγάλω έξω από το πρόβλημα, ήθελα απλώς να πάρω μια ανάσα.” , μου είπες. Δεν πίστεψα πως έχεις ωριμάσει τόσο πολύ. Δεν πίστεψα ούτε για ένα λεπτό πως όλα αυτά ήταν λόγια δικά σου. Χάρηκα αλλά ένιωσα περίεργα καθώς δεν με είχες συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές.

ios electra asteri

Τότε άρχισα να εξελίσσω και εγώ τις σκέψεις μου και θυμήθηκα πως οι αναπνοές που πήρα στη ζωή μου ήταν αυτές που μου έδωσαν τη δύναμη να αντέξω τα χτυπήματα. Το οξυγόνο σε κάθε εισπνοή ήταν η κινητήριος δύναμη για να αντέξω τον πόνο. Η εκπνοή ήταν η ανακούφιση ότι όλα βαίνουν καλώς και επιτέλους αναγνωρίζεις εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου τα θαύματα που έκανες, τις δυσκολίες που βίωσες και τις υπερβάσεις που άντεξες.

Αναπνοές. Αυτές πρέπει να παίρνουμε. Αργά, ήρεμα και ολοκληρωμένα. Μόνο έτσι μπορούμε να νικήσουμε τους φόβους. 

Photo: IOS island, Greece 2015

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share
SHARE
Previous articleΤο πιο ωραίο ηλιοβασίλεμα που είδα ποτέ
Next articleΟι σκέψεις. Οι βραδινές σκέψεις.
Είμαι η Ηλέκτρα! Δημιουργός του daydreamer.gr. Blogger που λένε. Αρχισυντάκτρια τηλεπτικής εκπομπής. Αγαπάω πολύ την φύση, πολύ. Τους ευγενικούς ανθρώπους, πάρα πολύ. Τους αγγέλους, όσο τίποτα. Και τις μακαρονάδες, ως τον πλανήτη της μακαρονάδας και πάλι πίσω. Μου αρέσει να χαμογελάω, να αγαπάω και να αγαπιέμαι. Είμαι παράλογη, το ξέρω. Άσε δεν βγάζεις άκρη μαζί μου. My Moto: Dream Is the Truth of your soul