Την αξία της επιτυχίας την μετράς… στην αποτυχία.

0
904

IMG_8157 copy

Μοχθείς, κοπιάζεις και αποτυγχάνεις. Χτίζεις, προσέχεις και κατακρημνίζεσαι. Προσπαθείς, θυσιάζεις και καταστρέφεσαι. Κάθε φορά η έκβαση του ονείρου σου έχει και μια χειρότερη ιστορία για να διηγηθείς. Έχεις κουραστεί να πιάνεσαι από ετοιμόρροπα συντρίμμια. Δεν αντέχεται αυτή η απόρριψη για πολύ. Το νιώθεις σε κάθε κύτταρο του κορμιού σου. Νιώθεις απόρριψη. Από τους γύρω σου, από τους γνωστούς σου, από την δουλειά σου και από το σύμπαν το ίδιο.

Κανείς δεν καταλαβαίνει το όνειρό σου και κάποιες φορές δεν καταλαβαίνεις ούτε εσύ τον ίδιο σου τον εαυτό που μετά από τόσες ήττες ακόμη επιμένεις με σθένος. Αυτό το σθένος είναι άσβηστο και επιτρέπει στο όνειρό σου να μένει ζωντανό. Του επιτρέπει να παίρνει βαθιές ανάσες για να αντέχει τα καθημερινά χτυπήματα ρουτίνας.

Και κάπου εκεί που η αντοχή στερεύει και το όνειρο ξεμακραίνει κάπου εκεί γίνεσαι αδύναμος και το δάκρυ κυλά αφού πια δεν μπορείς να στηρίξεις ότι πιστεύεις. Δεν μπορείς να δώσεις στο όνειρό σου αυτό που θέλει. Και αποτυγχάνεις για τελευταία φορά…

Και δεν κατάλαβες ποτέ πως αν προσπαθούσες ακόμη μια φορά θα είχες την επιτυχία που τόσο επιθυμούσες! 

P. Copyright Electra Asteri (France, Paris 2015)

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share
SHARE
Previous articleΨίθυροι Αγγέλων
Next articleΤην αλήθεια που ψάχνεις στις σχέσεις σου την έχεις μέσα σου
Είμαι η Ηλέκτρα! Δημιουργός του daydreamer.gr. Blogger που λένε. Αρχισυντάκτρια τηλεπτικής εκπομπής. Αγαπάω πολύ την φύση, πολύ. Τους ευγενικούς ανθρώπους, πάρα πολύ. Τους αγγέλους, όσο τίποτα. Και τις μακαρονάδες, ως τον πλανήτη της μακαρονάδας και πάλι πίσω. Μου αρέσει να χαμογελάω, να αγαπάω και να αγαπιέμαι. Είμαι παράλογη, το ξέρω. Άσε δεν βγάζεις άκρη μαζί μου. My Moto: Dream Is the Truth of your soul