Το μόνο που θρήνησα

0
1275

Δεν μου έδωσε ούτε μια ματιά για να καταλάβω ότι ενδιαφέρεται ήταν στεγνός και άνανδρος. Ήταν μισός άνθρωπος και μισός ρομπότ. Δεν μπορούσα να πιστέψω πως στεκόταν απέναντί μου και με κοιτούσε με τόση απάθεια. Εγώ προσπαθούσα να μαζέψω τα κομμάτια μου και αυτός έδειχνε ξεκάθαρα πως δεν τον ενδιαφέρει ούτε η κατάστασή μου αλλά ούτε και το πρόβλημά μου. Δεν ήξερα πως να το αντιμετωπίσω. Νομίζω πως η στιγμή απαιτούσε να πάρω τα πράγματά μου και να φύγω. Δεν το έκανα. Έμεινα να κοιτάζω τα παγωμένα του μάτια. Πίστευα ότι πουθενά αλλού στον κόσμο δεν μπορεί να υπάρχει τόση σκληρότητα. Πίστευα πως είναι ο μόνος τρόπος να απαλλαγώ μια για πάντα από εκείνον. Να τον σιχαθώ. Να δω πως δεν έχει τίποτα καλό μέσα του. Να δω πως η ψυχή του είναι μάυρη και το σώμα του ένα άδειο κουφάρι που περιφέρει εδώ και εκεί για να χαρίζει μίσος και κακία.

Πρέπει να το πέτυχα. Εκείνος συνέχισε να κάθεται αδιάφορος και να με κοιτάζει. Όταν βαρέθηκε, μου είπε: “Με συγχωρείς αλλά δεν λέμε κάτι, έχω πολλές δουλειές. Σαν στο σπίτι σου”. Εκείνο ακριβώς το λεπτό κατάλαβα πως η λεπτή γραμμή που υπήρχε για να μας ενώνει κόπηκε. Εκείνο ακριβώς το σημείο ήταν που δεν ήθελα να ακούσω κάτι άλλο. Ήθελα απλώς να σηκώσω το σώμα μου, την ψυχή μου, να πάρω τον Άλφι και να φύγουμε. Δεν θα άντεχα ούτε λεπτό παραπάνω στον ίδιο χώρο μαζί του.

-Με συγχωρείς που καταχράστηκα την φιλοξενία σου. Δεν θα επαναληφθεί, του είπα.

-Δεν γεννάται θέμα, μου λέει απλώς να ξέρεις ότι την επόμενη φορά που θα έρθεις θα πρέπει να πάρεις πρώτα ένα τηλέφωνο.

Τα πράγματά μου ήταν ήδη μαζεμένα. Απλώς τα πήρα, κράτησα τον Άλφι στην αγκαλιά μου και φύγαμε. Έκλεισα την πόρτα πίσω μου και πραγματικά δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα ποτάμια που έφευγαν από τα μάτια μου. Νομίζω πως ήταν δάκρυα κάθαρσης και όχι λύπης. Άλλωστε πως μπορείς να λυπάσαι όταν χάνεις ένα τέτοιο κάθαρμα από την ζωή σου. Για το μόνο που ίσως θρήνησα ήταν τα κομμάτια της ζωής μου που έχασα, για τίποτα άλλο.

thrinos1

Photo by Electra Asteri in Thessaloniki 2015

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share