Ούτε οι μισοί από όσους γράφουν δακρύβρεχτα δεν θα έκαναν παρέα τον καθόλου cool Βαγγέλη αν τους δινόταν η ευκαιρία

0
1525

Κάπου εκεί στις 5 το απόγευμα εχθές 15/3 ήμουν στο twitter αλλά και στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παρακολουθούσα τι γίνεται με την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Στεναχωρήθηκα δεν στο κρύβω. Δεν έχω και λόγο να στο κρύψω. Και εκεί που σβήνω γράφω  και ξανασβήνω και ξαναγράφω ολοκληρώνεται στην σκέψη μου και κλείνεται στους 140 χαρακτήρες το εξής:
Εντωμεταξύ ούτε οι μισοί από όσους γράφουν δακρύβρεχτα δεν θα έκαναν παρέα τον καθόλου cool Βαγγέλη αν τους δινόταν η ευκαιρία

 

 

Βλέπεις ο Βαγγέλης δεν είναι το κουλ άτομο που θα τους ανεβάσει στα μάτια των υπολοίπων. Ο Βαγγέλης είναι το χαμηλό τόνων παιδί που νομίζουν πως δεν έχει τίποτα να τους δώσει. Δεν ρισκάρουν άλλωστε να γίνουν και οι ίδιοι περίγελος και αντικείμενο χλεβασμού εξαιτίας του. Προτιμούν να περνούν την ώρα τους με ψευτόμαγκες που τους δίνουν λίγη από την ψεύτικη μαγκιά τους. Ειλικρινά, η καρδιά μου κόπηκε στα δύο όταν κατάλαβα πόση πίκρα έκρυβαν μέσα τους αυτά τα λόγια.

Ούτε εγώ η ίδια δεν μπορούσα να αντέξω τον ουσιαστικό πόνο που σήμαιναν αυτές οι λέξεις για κάθε παιδί, έφηβο και ενήλικα που έχει βιώσει οποιοδήποτε είδους εκφοβισμό. Είναι απίστευτο πόσο μάγκες μπορούμε να γίνουμε όλοι πίσω από μια οθόνη. Είναι απιστευτο πόσο υποστηρικτικοί και καλοί άνθρωποι μπορούμε να δείξουμε. Στην πραγματικότητα όμως, αν είχαμε τον Βαγγέλη και όλους τους Βαγγέληδες του κόσμου, δίπλα μας ούτε παρέα θα του κάναμε, ούτε θα του μιλούσαμε , ούτε θα τον βοηθούσαμε να ξεφύγει από τα καθάρματα που τον στοιχειώνουν. Και δεν μιλώ για όλους.. μιλώ για την πλειοψηφία. Γιατί αγαπημένε φίλε… τα νούμερα δεν βγαίνουν. Άπειρα παιδιά βασανίζονται από ανθρώπους εκεί έξω.. άπειροι άνθρωποι κακοποιούνται συναισθηματικά και όλοι οι υπόλοιποι κάθονται άπραγοι μη τυχόν και έχουν και αυτοί την ίδια τύχη. Είναι τόσο απάνθρωπο να μειώνεις κάποιον, γνωρίζοντας πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό που του κάνεις. Είναι τόσο απάνθρωπο να μεγαλώνουμε σε κοινωνίες που διαλύουν κάθε είδους μοναδικότητα.

Αχ αυτή η απραξία φίλε μου, ναι η απραξία. Το να βλέπεις να εκφοβίζεται ο διπλανός σου στο σχολείο και να μην κάνεις τίποτα. Το να μεγαλώνεις με αυτή τη νοοτροπία μέσα σου και όταν φτάνεις στο σημείο να δουλέψεις, να βλέπεις να μειώνεται κάποιος στην δουλειά σου και εσύ να μην κάνεις τίποτα, γιατί έτσι έχεις μάθει. Ξέρεις δεν φταίει μόνο αυτός που το κάνει… φταίει και αυτός που βλέπει και δεν μιλάει. Φταίει αυτός που το βλέπει και δεν υποστηρίζει. Φταίει, φταίω, όλοι φταίμε. Αυτό να καταλάβουμε. Για όλο αυτό ευθύνονται πρώτα τα παιδιά που το έκαναν, έπειτα όλοι όσοι γνώριζαν και τέλος όλη η ΕΛΛΑΔΑ. Όλη. Δεν αφήνω κανέναν απ΄ έξω.

Φταίει η μάνα που δεν κατάλαβε πως το παιδί της εκφοβίζεται από τραμπούκους,

Φταίει ο αδερφός/φίλος που δεν υποστήριξε τον αδερφό του όταν έπρεπε συναισθηματικά και πρακτικά,

Φταίει ο γείτονας που είδε κάτι και είπε: “Αφού δεν γίνεται στο δικό μου παιδί , δεν με νοιάζει”,

Φταίνε οι γονείς που χαρίζουν λάθος πρότυπα στα παιδιά τους,

Φταίνε τα παιδιά που είναι τόσο σκληρά απέναντι στην διαφορετικότητα,

Φταίει η κοινωνία που δεν αντέχει τίποτα άλλο πέρα από ότι θέλει η ίδια,

Πόλλά και πολλοί ευθύνονται για το θλιβερό γεγονός. Πιο πολύ όμως  από όλους φταίω εγώ.Εγώ, γιατί όταν αυτοί σου έκαναν κακό εγώ δεν έκανα τίποτα. Δεν αντιστάθηκα. Δεν μπήκα μπροστά για σένα. Και ας μην ήμουν εκεί… σίγουρα θα υπήρξε κάποιος Βαγγέλης που θα μπορούσα να σώσω και δεν το έκανα…ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ

Καλό ταξίδι αδερφέ, όσοι πέρασαν από τα σκοτεινά δρομάκια που πέρασες εσύ, ξέρουν. Οι άλλοι ας σιωπήσουν.

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share