Τάσεις φυγής

0
1874

Οι τάσεις φυγής είναι μια “μάστιγα” που έχει κατακλείσει τις συμπεριφορές των ανθρώπων τα τελευταία χρόνια. Είναι επίσης μια αρχέγονη ικανότητα του ανθρώπου, την οποία “χρησιμοποιούσε” όταν είχε να αντιμετωπίσει ογκώδη ζώα και από αυτό κρινόταν η επιβίωσή του. Σήμερα οι άνθρωποι συνεχίζουν να έχουν τάσεις φυγής όμως για πολύ πιο ασήμαντες δικαιολογίες.

Οι τάσεις φυγής χαρακτηρίζουν κυρίως όσους δεν φέρθηκαν σωστά και νιώθουν τύψεις. Οι τάσεις φυγής κατακλύζουν όσους δεν έχουν την συναισθηματική δύναμη να μείνουν και εγκαταλείπουν.

Συνήθως εκείνοι που έχουν τάσεις φυγής είναι εκείνοι που ξεχνούν να αγαπήσουν. Γιατί αν θυμάσαι ότι αγαπάς, δεν τολμάς να φύγεις. Μένεις, υπομένεις και λύνεις κάθε πρόβλημα γιατί σου είναι πολύ πιο επίπονο να φύγεις από το να μείνεις και να παλέψεις. Σήμερα που οι σχέσεις είναι απλές κονσέρβες με σκληρό περιτύλιγμα και χαλασμένο περιεχόμενο οι τάσεις φυγής γίνονται η μόνη επιλογή. Όχι για όλους. Αλλά για τους περισσότερους.

tolmas

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share