Γιατί οι άνθρωποι που αγαπούν κάνουν θαύματα!

0
3077

Πολλές είναι οι φορές που αναρωτηθήκαμε αν η αγάπη αλλάζει τον άνθρωπο ή αν εκείνος παραμένει ίδιος και απαράλλαχτος στα πιστεύω και τα λάθη του. Κάποιοι ήταν τυχεροί και “το” έζησαν, ενώ άλλοι παρακολούθησαν μπροστά τους μεγάλους έρωτες, να εκτιλίσσονται και να ξεχωρίζουν με την λάμψη τους. Οι έρωτες βέβαια δεν έχουν πάντα αίσιο τέλος, όμως η κάθε σχέση έρχεται στην ζωή μας για να αλλάξει κάτι. Η κάθε σχέση έρχεται στην ζωή, για να μας μάθει κάτι.

Η αγάπη όμως -εν τέλει- αλλάζει τον άνθρωπο ή όχι; Η αγάπη μπορεί να αλλάξει τον άνθρωπο μόνο όταν είναι “ανοιχτός” να την δεχθεί. Η αγάπη είναι ικανή να αλλάξει τα πάντα μόνο όταν οι ψυχές των ανθρώπων είναι εκλεπτυσμένες και ακούει ο ένας την φωνή του άλλου. Η αγάπη από μόνη της δεν κάνει θαύματα. Οι άνθρωποι που αγαπούν κάνουν. Και αυτό είναι ίσως το κλειδί σε κάθε σχέση που είναι έτοιμη καταστραφεί. Η ύπαρξη της αγάπης κάνει ευκολότερο το έργο των ανθρώπων. Οι άνθρωποι είναι όμως εκείνοι που πρέπει να κάνουν τα θαύματα.

Το σίγουρο είναι πως κάποιος που αγαπάει μπορεί να κάνει τα πάντα. Κάποιος που αγαπάει πραγματικά μπορεί να κινήσει και βουνά για να αποδείξει την αγάπη του. Αν όμως κάνει λάθος; Αν στραβοπατήσει; Και αν πληγώσει ότι πολυτιμότερο έχει; Τότε τι γίνεται; Καταστρέφονται όλα και ο ερωτευμένος χάνει το “αντικείμενο” του έρωτά του για πάντα;

Η συγχώρεση είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο απελευθερωτικές κινήσεις που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος. Αν το γυαλί ραγίσει ξανακολλάει, φτάνει ο άνθρωπος να έχει πραγματικά μετανοήσει.  Αρκεί μια ειλικρινή συγνώμη, μια τετραπέρατη αγκαλιά και μια πράξη συγχώρεσης για να σβήσουν τον πόνο που προκλήθηκε;

Αν αποδέχεσαι ότι είσαι και εσύ άνθρωπος που έχει κάνει λάθη, αρκεί. “Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω” είχε πει ο Ιησούς, κάτι που δείχνει περίτρανα ότι θα πρέπει να μάθουμε να συγχωρούμε. Κάπου, κάποτε στο παρελθόν ίσως και εμείς οι ίδιοι να βλάψαμε, πληγώσαμε και να στεναχωρήσαμε κάποιον. Η συγχώρεση και η ευγνωμοσύνη είναι το κλειδί για την ευτυχία στην ζωή. Και ίσως αν μάθουμε να συγχωρούμε αυτός ο κόσμος να γίνει λίγο πιο όμορφος. Και σε αυτό να έχουμε συμβάλει και εμείς.

Ίσως. Αλλά δεν χάνουμε τίποτα να προσπαθήσουμε.

i agapi den kanei thaumata

Υ.Γ. Αφορμή για τα λόγια μου είναι ένας άνθρωπος που μου εξιστόρησε τις δύσκολες στιγμές που περνάει μέσω ενός μηνύματος. Μου είπε πως ένα λάθος, του στοίχισε την σχέση που σήμαινε για αυτόν πολλά. Μου αφηγήθηκε πως εκείνος προσπαθεί να ξανακερδίσει την αγάπη της κοπέλας του και όλα αυτά με συγκίνησαν τόσο πολύ… γιατί ο άνθρωπος αυτός έκανε κάτι που δεν κάνουν πολλοί άνθρωποι σήμερα. Πάλεψε και παλεύει για την αγάπη του. Αναγνωρίζει τα λάθη του. Τσαλακώνεται και έχει το σθένος να νιώθει -κάτι που έχουμε ξεχάσει να κάνουμε-.

Δεν ξέρω τι θα γίνει με το δικό τους love story , ξέρω όμως πως η αγάπη τελικά είναι παντού. Σε ένα μήνυμα στο facebook, σε μια αγκαλιά που προσπέρασες και στην δύναμη των ανθρώπων που προσπαθούν ακόμη και όταν τα έχουν χάσει όλα. Γιατί οι άνθρωποι που αγαπούν κάνουν θαύματα!

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share
SHARE
Previous articleΓιαγιά, μου λείπεις
Next articleΤάσεις φυγής
Είμαι η Ηλέκτρα! Δημιουργός του daydreamer.gr. Blogger που λένε. Αρχισυντάκτρια τηλεπτικής εκπομπής. Αγαπάω πολύ την φύση, πολύ. Τους ευγενικούς ανθρώπους, πάρα πολύ. Τους αγγέλους, όσο τίποτα. Και τις μακαρονάδες, ως τον πλανήτη της μακαρονάδας και πάλι πίσω. Μου αρέσει να χαμογελάω, να αγαπάω και να αγαπιέμαι. Είμαι παράλογη, το ξέρω. Άσε δεν βγάζεις άκρη μαζί μου. My Moto: Dream Is the Truth of your soul