Ο χρόνος που φεύγει

0
672

Είναι και αυτός ο χρόνος που φεύγει αμείλικτος. Δεν προλαβαίνεις να του μιλήσεις, να του εξηγήσεις. Ξέρεις είναι κάποιες στιγμές που θέλεις να του πεις : “Σταμάτα, έκανα λάθος! Περίμενε ένα λεπτό”. Τις ξέρεις πολύ καλά αυτές τις στιγμές, όμως ποτέ ο χρόνος δεν περιμένει. Σου δίνει τα πολύτιμα δευτερόλεπτά του και αν δεν τα χρησιμοποιήσεις σωστά είναι σκληρός και απάνθρωπος. Ο χρόνος παίρνει ότι θέλεις και σου φέρνει ότι δεν θέλεις και πριν καλά καλά το καταλάβεις έχεις αρχίσει να θέλεις αυτό που δεν ήθελες και έχεις μπει στην διαδικασία ρουτίνας για ακόμη μια φορά. Αν χειριστείς λάθος τον χρόνο δεν σε ξεμπερδεύει αλλά σε μπερδεύει χειρότερα. Αυτό να καταλάβεις και να μην αφήνεις ούτε ένα λεπτό σου χαμένο…

Να ξεζουμίσεις κάθε δευτερόλεπτο της ανάσας σου και να εκμεταλλευτείς κάθε στιγμή σου για να κάνεις ομορφιές.

Κάπου εκεί κοντά στα Χριστούγεννα που ξεκινάει η ανασκόπηση της χρονιάς είναι που η καρδιά σφίγγει και θυμάσαι ότι άσχημο πέρασες αυτή τη χρονιά αλλά και ότι άσχημο προξένησες εσύ ο ίδιος. Χαμένες φιλίες , άσχημα λόγια, κακοί χειρισμοί που μπορεί να έφεραν άσχημες καταλήξεις και άλλα τόσα. Όταν σε παίρνει από κάτω για όλες αυτές τις ασχήμιες να θυμάσαι όλα όσα αξίζουν να σηκώνεσαι χαρούμενος το πρωί. Για σένα μπορεί να είναι ότι περπατάς, για μένα μπορεί να είναι ότι μπορώ να αγαπάω, για τον γείτονά σου μπορεί να είναι πως αναπνέει και για τον μανάβη της γειτονιάς μου ότι έχει χέρια. Ο καθένας έχει άλλους λόγους για να χαίρεται… όλοι όμως αξίζουν την χαρά μας.

Θυμήσου πως πρέπει να είμαστε ευγνώμονες ακόμη και για τα αυτονόητα…Άλλωστε τίποτα δεν είναι τόσο αυτονόητο όσο εσύ νομίζεις.

Σταμάτα να τα θεωρείς όλα δεδομένα. Δεν είναι. Στο υπόσχομαι. 

Καλά Χριστούγεννα. Χρόνια πολλά. 

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share
SHARE
Previous articleChristmas Lights after Christmas (2013)
Next articleΕκείνες οι μισές μου σκέψεις
Είμαι η Ηλέκτρα! Δημιουργός του daydreamer.gr. Blogger που λένε. Αρχισυντάκτρια τηλεπτικής εκπομπής. Αγαπάω πολύ την φύση, πολύ. Τους ευγενικούς ανθρώπους, πάρα πολύ. Τους αγγέλους, όσο τίποτα. Και τις μακαρονάδες, ως τον πλανήτη της μακαρονάδας και πάλι πίσω. Μου αρέσει να χαμογελάω, να αγαπάω και να αγαπιέμαι. Είμαι παράλογη, το ξέρω. Άσε δεν βγάζεις άκρη μαζί μου. My Moto: Dream Is the Truth of your soul