Εκείνες οι μισές μου σκέψεις

0
897

Τι και αν δεν αντέξαμε τη μάχη. Σημασία έχει ότι νικήσαμε τον πόλεμο. Σημασία έχει πως πήραμε τα κομμάτια μας, αντέξαμε την βαρυχειμωνιά και περιμέναμε μέχρι το καλοκαίρι για να σκάσει λίγο το χειλάκι μας. Βλέπεις δεν υπάρχει λύτρωση χωρίς πόνο και δεν υπάρχει κάθαρση χωρίς βρωμιά. Πρέπει απαραίτητα να νιώσεις το απόλυτο κενό πριν βρεις το απόλυτο νόημα και να φοβηθείς στο απόλυτο σκοτάδι για να εκτιμήσεις το υπέρτατο φως. Χωρίς τον αντίθετο πόλο τίποτα δεν έχει σημασία… τίποτα δεν έχει αξία.

Άλλωστε τι νομίζεις πως σε ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες οντότητες; Μα είναι εκείνες οι ΜΙΣΕΣ σου σκέψεις. Εκείνες που αμφιταλαντεύεσαι και νομίζεις τη μια στιγμή πως είσαι άγιος και την άλλη στιγμή δαίμονας. Το μυστικό είναι ένα και μένει αναλλοίωτο στον χρόνο. Θα πρέπει να “ακούς” τις σκέψεις σου. Να ακούς όλες τις σκέψεις σου, όχι μόνο τις μισές. Να καταλαβαίνεις ποιες είναι σωστές… ποιες είναι λάθος… ποιες σου αξίζουν και ποιες σε πάνε ένα βήμα παραπέρα σαν οντότητα. Όταν αρχίσεις να τις καταλαβαίνεις τότε αυτομάτως το επίπεδό σου έχει αλλάξει. Είσαι σε ένα επίπεδο που κάποιοι ίσως να μην αγγίξουν. Τουλάχιστον όχι τώρα… αλλά αργότερα.

Τόλμα να μιλήσεις με τον εαυτό σου και να αναλύσεις “τις μισές σου σκέψεις”… τόλμα να κάνεις ότι οι άλλοι δεν μπορούν. Εκεί θα σε παραδεχτώ.

Δεν κατάλαβα ποτέ αν εκείνες ήταν οι μισές μου σκέψεις ή… οι σκέψεις που μισώ.

mises skepseis

Photo in Spain (Rampla) by Electra Asteri 2014

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share
SHARE
Previous articleΟ χρόνος που φεύγει
Next articleΣ΄αγαπάω όταν βρέχει
Είμαι η Ηλέκτρα! Δημιουργός του daydreamer.gr. Blogger που λένε. Αρχισυντάκτρια τηλεπτικής εκπομπής. Αγαπάω πολύ την φύση, πολύ. Τους ευγενικούς ανθρώπους, πάρα πολύ. Τους αγγέλους, όσο τίποτα. Και τις μακαρονάδες, ως τον πλανήτη της μακαρονάδας και πάλι πίσω. Μου αρέσει να χαμογελάω, να αγαπάω και να αγαπιέμαι. Είμαι παράλογη, το ξέρω. Άσε δεν βγάζεις άκρη μαζί μου. My Moto: Dream Is the Truth of your soul