Η Λίστα για τα Χριστούγεννα

0
2029

Φέτος βιώνοντας τα καλύτερα Χριστούγεννα της ζωής μου θέλω να μοιραστώ μαζί σας και κάποιες σκέψεις και ίσως και κάποιες «προτροπές». Όσο περισσότερα Χριστούγεννα κάνω, τόσο πιο μαγικά γίνονται. Όμως από την άλλη όσο μεγαλώνω μου λείπουν και παραπάνω… ξέρεις γιατί;

Γιατί μεγαλώνω.. και όπως όλοι μας… χάνουμε την παιδικότητά μας και τη θέση της παίρνει αυτή η σοβαροφάνεια και η ψευτοωριμότητα. Αλλά πόσο πιο όμορφα είναι τα Χριστούγεννα αν τα ζήσεις ως παιδί; Πιο μαγικά; Και τελικά.. πόσο πιο όμορφη είναι η ίδια η ζωή αν μπορέσεις να ισορροπήσεις ανάμεσα στην έμφυτή σου παιδικότητα και την επίκτητή σου ωριμότητα;

Επειδή λοιπόν θεωρώ πως αυτή γιορτή προορίζεται για όλους όσους είναι ή νιώθουν παιδιά, θα ήθελα να κάνω μια υποτυπώδη λίστα Χριστουγέννων.

1. Ο πρώτος κανόνας της λίστας είναι: μην αγοράσεις δώρα, να είσαι όμως παρόν με ψυχή και σώμα. Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν γίνει τυπικοί με τα δώρα των Χριστουγέννων αλλά πάντα η καρδιά τους θα γεμίζει μόνο με ανθρώπινα χαμόγελα, αληθινές αγκαλιές και στιγμές ευτυχίας.
2. Μην τυλίγεις δώρα αλλά φρόντισε να έχεις πάντα κάποιον αγαπημένο σου τυλιγμένο στην αγκαλιά σου. Πόσο πιο όμορφο; Δε συμφωνείς;
3. Μην υπερκαταναλώνεις για να γεμίσεις το σπίτι σου και όσους αγαπάς με πράγματα. Πάρε τα αποθέματα αγάπης σου και μοίρασε τα.
4. Μην αγοράσεις πολύ παραπάνω φαγητό από ότι θα φάτε απλά για να υπάρχει. Και αν το αγοράσεις, δωσ’ το σε κάποιον που θα το εκτιμήσει πραγματικά.
5. Μη φτιάξεις πολλά γλυκά φέτος, φτιάξε αναμνήσεις. Έχουν μεγαλύτερη αξία και λιγότερες θερμίδες. Βέβαια και τα γλυκάκια είναι αναγκαία τέτοιες μέρες, όμως πάντα πρώτα έρχονται οι άνθρωποι και οι αναμνήσεις.

Αυτά από μένα.
Χρόνια πολλά.
Υγεία.
Αγάπη.
Ευτυχία.
Εγώ για τα φετινά Χριστούγεννα έχω να πω μόνο ένα.
Ευχαριστώ.
Εκεί επάνω.
Ξέρετε εσείς.

Χρόνια καλά. ❤️

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share