Η δύναμη που ψάχνεις βρίσκεται μέσα σου

0
1384

Ψάχνεις μανιωδώς να βρεις το κουράγιο και την αντοχή για να κάνεις το επόμενο βήμα. Νιώθεις πως οι δυνάμεις σου σε εγκαταλείπουν και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό. Οι σκέψεις σου είναι αρνητικές και τίποτα δεν θυμίζει τον παλιό καλό σου εαυτό. Βλέπεις τις καταστάσεις να αλλάζουν και μαζί τους αλλάζεις και εσύ.. μα όχι προς το καλύτερο. Και η ψυχή σου νιώθει άδεια και τα αποθέματά σου ελλειπή και η καρδιά σου κουρασμένη. Κάπου εκεί είναι που πιάνεις πάτο… και κάπου εκεί στον πάτο, συνειδητοποιείς πως τα πράγματα ίσως να μην έχουν μόνο μια πλευρά.

Τότε αμέσως αρχίζουν να λάμπουν μπροστά σου όλες εκείνες οι εναλλακτικές, που δεν είχες δει νωρίτερα. Γιατί όμως τόσο καιρό που έψαχνες, δεν βρήκες τίποτα; Αναρωτήθηκες; Μα γιατί έψαχνες σε λάθος σημείο. Έψαχνες στο αχανές σύμπαν να βρεις έστω και μια μικρή λάμψη δύναμης για να την πάρεις, όμως δεν κατάλαβες πως όση δύναμη και αν πάρεις με αυτό τον τρόπο, κάποια στιγμή θα τελειώσει. Θα αναγκάζεσαι συνεχώς να ψάχνεις δύναμη έτσι ώστε να στηρίζεις τον εαυτό σου αλλά και όσους αγαπάς. Έψαχνες να βρεις την δύναμή σου σε φίλους που δεν σε στήριξαν, σε ανθρώπους που δεν σε καθοδήγησαν και σε καταστάσεις που σε κατακρήμνισαν. Όλα τα φώτα άνοιξαν, όταν στράφηκες προς το σωστό σημείο… τον εαυτό σου, το εσωτερικό σου. Μόνο η δική σου δύναμη είναι τόσο συμβατή με σένα. Μόνο εκείνη μπορεί να σου παρέχει αυτό που ζητάς χωρίς τελειωμό.

Μόνο η δύναμη της ψυχής σου είναι η ανεξάντλητη πηγή που μπορείς να παίρνεις για πάντα χωρίς να σου ζητήσει ανταλλάγματα ή να σου βάλει όρους. Απλώς πρέπει να μάθεις να την χρησιμοποιείς. Πρέπει να μάθεις να την χειρίζεσαι. Να μάθεις τα «κουμπιά» της, για να μπορείς να αντλείς από εκείνη ότι χρειάζεσαι και όσο το χρειάζεσαι. Βλέπεις, τα πράγματα κάποιες φορές είναι πολύ πιο απλά από όσο νομίζουμε. Επίσης συνήθως οι λύσεις είναι πολύ πιο κοντά μας από όσο πιστεύουμε. Οι πιο μεγάλες απαντήσεις είναι όλες εντός μας. Ας το εκμεταλλευτούμε. Ας εκμεταλλευτούμε τον ίδιο μας τον εαυτό!

Εμού της ιδίας για την Εναλλακτική Δράση.

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share