Η πίστη εν έτη 2015 είναι τόσο δύσπιστη

0
499

 

Βλέπεις ανθρώπους να νηστεύουν. Βλέπεις ανθρώπους να προσεύχονται. Ανθρώπους να πηγαίνουν στην εκκλησία και άλλους να δηλώνουν άθεοι. Όλοι αυτοί ζουν στην ίδια κοινωνία και κάπου εδώ ξεκινάει το πρόβλημα. Οι άνθρωποι έχουν τόσο διαφορετικά βιώματα μεταξύ τους και όμως κατά βάθος έχουν την ίδια λανθασμένη αντίληψη για τα πιστεύω τους… Πιστεύουν πως όλοι είναι υποχρεωμένοι να ασπάζονται το δικό τους πιστεύω και εδώ τα πράγματα περιπλέκονται.

Βλέπεις ανθρώπους που έχουν πνιγεί στον θρησκευτικό τους σκοπό και στα ιερά πιστεύω τους και αφορίζουν όποιον τολμήσει να υπαινιχθεί οποιαδήποτε άλλη σκέψη, οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Βλέπεις ανθρώπους που είναι κατά τα άλλα ευσεβείς πολίτες και όμως δεν “πράττουν το λόγο του Θεού” που θα έλεγε και ο Ιησούς αν τους γνώριζε. Κατά τα άλλα πηγαίνουν στην εκκλησία, ανάβουν το κεράκι, αφήνουν και το κάτι τις στο παγκάρι για να συγχωρεθούν και επιστρέφουν σπίτι. Παράλληλα όμως χτυπούν την γυναίκα τους, κακοποιούν τα παιδιά τους, φωνάζουν στους υπαλλήλους τους, μειώνουν τους συμπολίτες τους, κοροϊδεύουν όσους είναι διαφορετικοί από αυτούς και παραγκωνίζουν όσους δεν τους εξυπηρετούν. Τέλος όλοι αυτοί οι ευσεβείς θρησκευόμενοι άνθρωποι εναντιώνονται σε οποιονδήποτε πράξει κάτι που δεν συνάδει με τον δικό τους τρόπο ανατροφής ή με το δικό τους σκεπτικό. Αυτοί είναι ένα μεγάλο μέρος των κατά τα άλλα “πιστών” ανθρώπων. Ξέρω πως ήδη μέχρι εδώ σε έχω κάνει έξαλλο… χτυπιέσαι και φωνάζεις λέγοντας μου χίλια δυο για την ηθική και τον σεβασμό μου ως προς την θρησκεία, τον Χριστιανισμό και τους ανθρώπους όμως στάσου λίγο… διάβασε ολόκληρο το κείμενο και μετά κρίνε με ελεύθερα.

Και τι έλεγα.. α ναι! Είναι και εκείνοι οι άλλοι… οι απελευθερωμένοι … οι άθεοι που πλέον είναι must και trendy να λες πως δεν πιστεύεις πουθενά γιατί στην ουσία έχεις φτιάξει μια νέα θρησκεία να πιστεύεις και έχεις έναν νέο Θεό να λατρεύεις. Τον εαυτό σου και τον εγωισμό σου. Που αν μη τι άλλο δικαίωμά σου είναι να πιστεύεις ή να μην πιστεύεις και να κάνεις ότι θέλεις στην ζωή σου αλλά επέτρεψέ μου να μην σου δίνω το δικαίωμα να κοροϊδεύεις και να μειώνεις όποιον πιστεύει -διαδικτυακά αλλά και στην πραγματική ζωή-. Τούτες τις μέρες είδα πολλές αναρτήσεις που κορόιδευαν, μείωναν και περιέπαιζαν ότι οι άλλοι πίστευαν με πάθος. Πόσο άσχημο αυτό ε; Εγώ δεν σου ζήτησα να ασπαστείς την θρησκεία κανενός, όμως όπως εσύ μπορείς να είσαι ελεύθερο μέλος της κοινωνίας και να πιστεύεις ότι θέλεις έτσι μπορεί και ένας Χριστιανός, Μωαμεθανός ή Ινδουιστής χωρίς να κρίνεται και να κατακρίνεται για αυτό. Κάποια από τα ελάχιστα δείγματα προσπάθειας μείωσης της θρησκείας που βρήκα στο twitter.

atheoi

Σημαντική σημείωσις #1: Κάπου εδώ ξέρω πως έχω εξοργίσει το 99,9% των ατόμων που διαβάζουν γιατί στατιστικά βρίσκεσαι σε μια από τις δύο ομάδες. Θα ήθελα να σου τονίσω πως δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικώς, καθως ούτε ξέρω αλλά ούτε και θέλω να μάθω τι κάνεις στην προσωπική σου ζωή. Όσα λέω είναι κρίσεις από ότι έχω γνωρίσει στην ζωή μου και όχι στην απολυτότητά τους καθώς δεν μου αρέσει να είμαι απόλυτη. Καταλαβαίνω πως όλοι οι θρησκευόμενοι δεν είναι δολοφόνοι, κακοί άνθρωποι και φιλοχρήματοι και πως όλοι οι άθεοι δεν είναι τραμπούκοι που προσπαθούν να επιβληθούν στους υπόλοιπους.

Σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως υπάρχουν και ενάρετοι άνθρωποι και ποτέ δεν κρίνω κάποιον από το αν συμφωνεί μαζί μου ή όχι. Εγώ μπορεί να είμαι Χριστιανή, μπορεί και να μην είμαι.. αυτό όμως δεν επηρεάζει το πως θα δω έναν άνθρωπο καθώς η διαφορετικότητα που έχει ο καθένας μέσα του είναι αυτό το κάτι που μας κάνει ακόμη πιο όμορφους. Δεν θα μπορούσα να απαιτήσω από κάποιον να μείνει σε δικά μου στερεότυπα ή να αποδεχθεί την δική μου καινοτόμα άποψη για να τον αποδεχθώ ως άνθρωπο.

Σημαντική σημείωσις #2: Το γεγονός ότι δεν είδα κάποιον θρησκευόμενο άνθρωπο να υβρίζει online άθεους δεν μου λέει κάτι. Το βλέπω να γίνεται καθημερινώς στην πραγματική ζωή και αυτό μου αρκεί. Ο λόγος που δεν παρέθεσα φωτογραφία από online υβριστικά σχόλια από θρησκευόμενους προς άθεους είναι αυτός και όχι λόγο αμεροληψίας. Αν έχεις δει κάτι που δεν είδα παρέθεσέ το με σχόλιο κάτω από το άρθρο ή με μήνυμα στο DayDreamer.gr.

Σε ευχαριστώ!

Εν κατακλείδι αποδέχομαι όποιον άνθρωπο συνδιαλέγομαι όχι επειδή είναι θρησκευόμενος ή άθεος αλλά επειδή έχει κάτι να μου πει ως οντότητα. Το συνετό είναι να πάμε με το ρεύμα μα όχι συγνώμη… δεν θα ακολουθήσω ένα ρεύμα που πολτοποιεί απόψεις επειδή δεν του αρέσουν ούτε θα ταχθώ ενάντια σε κάποιον με τόσο μένος επειδή δεν συμφωνεί μαζί μου. Όλοι είμαστε ίδιοι αλλά όχι ίσοι όπως έχεις ξανακούσει. Χώρεσε το μέσα στο μυαλό σου και αποδέξου το. Δεν με ενοχλεί να πιστεύεις ότι θέλεις… αρκεί να μην ενοχλείς τους συμπολίτες σου.

Απλό, γεμάτο δημοκρατία, αγάπη και γαλήνη!

Ελπίζω κάποια στιγμή οι άνθρωποι να πιστεύουν περισσότερο στην υπέρτατη ανθρώπινη δύναμη, την αγάπη και να αφήσουν κάθε είδους αρνητικό συναίσθημα που μαζοποιεί τους πάντες και δεν αφήνει την ξεχωριστή οντότητα του καθένα μας να λάμψει!

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share
SHARE
Previous articleΤο σωστό και το λάθος
Next articleΗ ιστορία που ξέχασα
Είμαι η Ηλέκτρα! Δημιουργός του daydreamer.gr. Blogger που λένε. Αρχισυντάκτρια τηλεπτικής εκπομπής. Αγαπάω πολύ την φύση, πολύ. Τους ευγενικούς ανθρώπους, πάρα πολύ. Τους αγγέλους, όσο τίποτα. Και τις μακαρονάδες, ως τον πλανήτη της μακαρονάδας και πάλι πίσω. Μου αρέσει να χαμογελάω, να αγαπάω και να αγαπιέμαι. Είμαι παράλογη, το ξέρω. Άσε δεν βγάζεις άκρη μαζί μου. My Moto: Dream Is the Truth of your soul