Έχασα τον γάτο μου.

3
3686

Αν δεν έχεις κατοικίδιο δεν θα με καταλάβεις ποτέ. Και να σου πω την αλήθεια, δεν θέλω να με καταλάβεις. Δεν με νοιάζει να με καταλάβεις. Θέλω απλώς να πατήσεις χ και να κλείσεις το παράθυρο αυτό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαβάσεις ένα κείμενο, που το πιο πιθανό είναι να κατακρίνεις. Γιατί αν δεν ξέρεις πως είναι να δένεσαι με ένα ζώο, δεν θα καταλάβεις ποτέ τον πόνο που βιώνω.

Έχασα τον γάτο μου. Τον μονάκριβο. Τον πολυαγαπημένο. Εκείνο τον γάτο που με περίμενε να γυρίσω. Εκείνο τον γάτο που τριβόταν στα πόδια μου και μου έδειχνε την τεράστια αγάπη του κάθε φορά που με έβλεπε. Εκείνο τον γάτο που περίμενε στο παράθυρο για να δει τι κάνω. Και μπορεί να μην τον είχα μέσα στο σπίτι, αλλά ήταν ο γάτος μου. Με αγαπούσε και τον αγαπούσα όπως δεν αγάπησα ποτέ κανένα γατί. Ήταν μοναδικός. Όμορφος και με γεμάτο βλέμμα.

Το περπάτημά του αργό και αγέρωχο, έδειχνε πάντα πόσο ανώτερος ήταν από όλα τα άλλα γατιά. Τα μάτια του λαμπερά και γεμάτα αγάπη, μου έδειχναν πόσο αγνός και έξυπνος ήταν. Κανένας άλλος γάτος δεν μπόρεσε να με κερδίσει όπως αυτός, γιατί αυτός είχε αυτό το κάτι διαφορετικό. Μια απίστευτη ηρεμία στο βλέμμα του και μια ακατανίκητη αγνότητα που με έκανε από την πρώτη στιγμή που τον είδα, να τον καψουρευτώ για πάντα.

Και μπορεί να έφυγε, αλλά είναι πάντα εδώ. Γύρω μου, στο μυαλό μου και στην καρδιά μου. Μου λείπει και ας είναι μόνο λίγες μέρες που με άφησε. Θα μου λείψει ακόμη παραπάνω, αλλά θα αντέξω γιατί ξέρω πως βρίσκεται σε ένα καλύτερο παράθυρο και από εκεί δεν βλέπει μόνο τι κάνω εγώ, αλλά ολόκληρος ο κόσμος.

Πιο πολύ από όλα θα μου λείψει να του βάζουμε φαγητό και να περιμένω έξω για να το φάει όλο και να μην του το πάρουν. Ήταν τόσο καλός. Πάντα έδινε το φαγητό του αν του το ζητούσαν. Ακόμη και αν το απαιτούσαν τα άλλα γατιά. Σαν άνθρωπος. Από εκείνους τους καλούς, που δεν κοιτάνε να πάρουν, αλλά να δώσουν μόνο.  

Μου λείπεις. Και αυτό είναι αβάσταχτο.
Μου λείπεις πολύ.

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share
SHARE
Previous articleΕίμαι ένα SuperGirl
Next articleΔεν θέλω να είσαι η αδυναμία μου, θέλω να είσαι η δύναμή μου
Είμαι η Ηλέκτρα! Δημιουργός του daydreamer.gr. Blogger που λένε. Αρχισυντάκτρια τηλεπτικής εκπομπής. Αγαπάω πολύ την φύση, πολύ. Τους ευγενικούς ανθρώπους, πάρα πολύ. Τους αγγέλους, όσο τίποτα. Και τις μακαρονάδες, ως τον πλανήτη της μακαρονάδας και πάλι πίσω. Μου αρέσει να χαμογελάω, να αγαπάω και να αγαπιέμαι. Είμαι παράλογη, το ξέρω. Άσε δεν βγάζεις άκρη μαζί μου. My Moto: Dream Is the Truth of your soul