Επικίνδυνες σχέσεις

0
802

couple_sunset

Επικίνδυνες σχέσεις. Τοξικές. Από αυτές που ξεκινούν με έντονο συναίσθημα και καταλήγουν να σε πνίγουν από κάθε πλευρά. Πάντα ο ένας είναι γνώστης της κατάστασης και ο άλλος θύμα -χωρίς να είναι άμοιρος ευθυνών-. Βλέπεις στις σχέσεις πρέπει να αγαπάμε όσο αντέχουμε, να δινόμαστε όσο μπορούμε και να είμαστε ικανοί να στηρίξουμε το κτίσμα που πάμε να δημιουργήσουμε. 

Δεν το καταλάβαμε ακόμη πως οι σχέσεις εν έτη 2014 είναι απλές οικοδομές. Οικοδομές αποτελούμενες από εγωιστικές πόρτες, κλειστά καταθλιπτικά παράθυρα και απαγορευμένες σοφίτες ονείρων. Ή μάλλον το καταλαβαίνουμε αλλά συμβιβαζόμαστε. Και όσο συμβιβαζόμαστε τόσο “πατσαβουρεύουμε” την υπόστασή μας. Όμως δεν υπάρχει επιστροφή, αυτό το κτίσμα πρέπει να γίνει. Το έχουν ξεκινήσει οι παπούδες μας και οι ακόμη πιο πριν από αυτούς. Είναι το γενεαλογικό μας δέντρο. Είναι επιτακτική ανάγκη να “πετάξει” καινούρια κλαδιά, ακόμη και με το ζόρι. Θες δεν θες. Πιεσμένα κλαδιά και πιεσμένοι όροφοι πολυκατοικιών. Αυτό βλέπω γύρω μου.

Άνθρωποι που συμβιβάστηκαν για να ολοκληρώσουν την οικοδομή μη κατανοώντας το πιο σημαντικό. Αν το οικοδόμημα που χτίζεις είναι με συναισθήματα ποταπά, μικρά και ανήμπορα το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να φτιάξεις ένα εξάμβλωμα που δεν θα αντέχεις ούτε εσύ ο ίδιος να βλέπεις. Αν φτιάξεις ένα οικοδόμημα βασισμένο στην ολότητα του σύμπαντος, στην αποδοχή της διαφορετικότητας, στην αγάπη και στην ευγνωμοσύνη θα έχεις φτιάξει το μεγαλύτερο καλλιτέχνημα που θα έχει δει το φως αυτού του κόσμου.

Δυστυχώς… δεν μας επιτρέπεται να λειτουργήσουμε με αυτή τη βάση. Δεν πρόκειται ποτέ να γίνει. Ίσως μόνο στο μυαλό μου. Αλλά είναι τόσο ωραία που χαλάλι να το ζούμε και μόνο στα όνειρά μας.

Καληνύχτα.

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share