Η ατέλεια της τελειότητας

0
1815

Τις “μικρές στιγμές” του κάθε ανθρώπου μπορείς να τις συγχωρήσεις. Τις δικές σου “μικρές στιγμές” ποτέ. Πάντα σε πονάει περισσότερο το δικό σου λάθος και πάντα τρέχεις να δικαιολογήσεις τους άλλους. Τα δικά σου είναι λάθη, των άλλων  όμως παραστρατήματα, λες και εσύ είσαι προγραμματισμένη για να κάνεις λάθος και οι άλλοι τα σωστά. Δεν ξέρω, ώρες ώρες σε κοιτάζω και απορώ από που αντλείς τόση δύναμη να συνεχίσεις. Είναι τόσο ψυχοφθόρο  να φωνάζεις τα λάθη σου στον εαυτό σου όλη την ώρα. Είναι πικρή η στιγμή που του λες: “Είσαι λίγη”. Όταν το ακούς αυτό και λίγη να μην είσαι, γίνεσαι. Δεν το καταλαβαίνεις;

Με τον καιρό το κατάλαβες και άρχισες να το ξανασκέφτεσαι και αντί να γίνεις πιο διαλλακτική με τον εαυτό σου έγινες πιο αυστηρή και με τους γύρω σου και πίεζες κι εσένα και αυτούς. Και μείωνες και εσένα και αυτούς. Και έλιωνες και εσένα και αυτούς. Ξέρεις η τελειότητα δεν βρίσκεται σε τέλειες πράξεις , τέλειες καταστάσεις και τέλειες συμπεριφορές. Βρίσκεται στην ικανότητά μας να ξεχωρίζουμε τις ατέλειες και να τις αναδεικνύουμε ως όμορφες διαφοροποιήσεις. 

Νομίζεις πως μπορείς να πιάσεις το τέλειο και δεν καταλαβαίνεις πως ήδη είσαι. Το έχεις εντός σου και το υποτιμάς. Η τελειότητα βλέπεις δεν είναι στο τέλειο σώμα, γιατί αυτό δεν υπάρχει. Ούτε στον τέλειο χαρακτήρα, γιατί ούτε αυτός υπάρχει. Η τελειότητα βρίσκεται στην αγκαλιά που θα κάνουμε, στα λόγια αγάπης που θα χαρίσουμε και στα χαμόγελα που θα δημιουργήσουμε. 

Να θυμάσαι αγαπημένη μου πόσο τέλεια είσαι μέσα στην ατέλειά σου! Αυτό σου πρέπει!

teliotita

Photo by Electra Asteri in Spain (Barcelona) March 2014

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share
SHARE
Previous articleSoulmate!
Next articleΕπικίνδυνες σχέσεις
Είμαι η Ηλέκτρα! Δημιουργός του daydreamer.gr. Blogger που λένε. Αρχισυντάκτρια τηλεπτικής εκπομπής. Αγαπάω πολύ την φύση, πολύ. Τους ευγενικούς ανθρώπους, πάρα πολύ. Τους αγγέλους, όσο τίποτα. Και τις μακαρονάδες, ως τον πλανήτη της μακαρονάδας και πάλι πίσω. Μου αρέσει να χαμογελάω, να αγαπάω και να αγαπιέμαι. Είμαι παράλογη, το ξέρω. Άσε δεν βγάζεις άκρη μαζί μου. My Moto: Dream Is the Truth of your soul