Εσύ δίνεις, ο άλλος παίρνει. Η φυσική ροή των πραγμάτων.

0
1244

IMG_0105 copy

Μα δεν καταλαβαίνω. Ποιο είναι το πρόβλημά σου; Δίνεις; Ε ωραία όλοι δίνουμε. Δεν παίρνεις πίσω; Αποκλείεται, έτσι νομίζεις. Μα τι εννοείς δεν παίρνεις πίσω από τον ίδιο άνθρωπο. Δεν έχεις καταλάβει πως λειτουργεί; Κάτσε δύο λεπτά στην καρέκλα να σου πω. Ο κρύος αέρας είχε αρχίσει να μπαίνει στο δωμάτιο και ένιωσα την ανάγκη να σηκωθώ να κλείσω το παράθυρο.

Έκατσα αναπαυτηκά στην πολυθρόνα μου και άρχισα να σου αναλύω.

Πρέπει κάποτε να καταλάβεις… Δίνεις και πάντα απέναντί σου υπάρχει κάποιος αχάριστος. Αυτό είναι νόμος. Πως να σου το πω, αλλιώς δεν θα γυρνούσε η Γη. Πάρ’ το ως δεδομένο ρε παιδάκι μου και θα δεις πόσο πιο εύκολη θα γίνει η ζωή σου. Οι εξαιρέσεις -που είναι ελάχιστες- είναι όταν βρεθούν δύο άνθρωποι που δίνουν και παίρνουν ταυτόχρονα από την ίδια πηγή. Θα σου το κάνω πιο απλό για να καταλάβεις. Τι είναι πολύτιμο για σένα; Το χρυσάφι , ωραία! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν μια ιστορία…

Σκέψου πως εσύ και το άτομο το οποίο “δεν σου δίνει”, είστε δύο άτομα που πρέπει να βάζετε σε ένα μέρος χρυσάφι για να μπορείτε να συντηρείτε το σπίτι που μένετε. Πες ότι εσύ είσαι το άτομο το οποίο φέρνει στο σημείο το περισσότερο χρυσάφι, μοχθείς, πονάς, αφήνεις πίσω άλλες υποχρεώσεις για να είσαι συνεπής και να μην διαλυθεί το σπίτι που μένετε με το άτομο αυτό. Μόνο που το συγκεκριμένο άτομο μοιράζει το χρυσάφι με άλλο τρόπο από ότι εσύ. Εσύ δίνεις το 70% στο σπίτι σας και το 30% σε λοιπές υποχρεώσεις και το άλλο άτομο κάνει το αντίθετο. Η αποθήκη σας ίσα ίσα γεμίζει κάθε μήνα για να μην χαλάσει το σπιτικό. Ξέρω δεν το αντέχεις όμως αν δεις γύρω σου έτσι είναι οι σχέσεις.

Τα ποσοστά παίζουν μπορεί να είναι 60%-40% ή 55%-45% όμως πολύ δύσκολα θα βρεις εκείνο το πολυπόθητο 50%-50%. Ξέρεις δεν είναι αδύνατο. Εκείνος ο περαστικός από το πάρκο μου είχε μάθει πως τίποτα δεν είναι αδύνατο. Όλα είναι δυνατά και όλα συμβαίνουν αν τους δώσεις χώρο. Δεν είναι κακό να μην δίνει ο άλλος αυτό που παίρνει. Να είσαι σίγουρος πως το δίνει αλλού. Ξέρω δεν φαίνεται και πολύ δίκαιο αλλά αν θέλεις μπορείς να τα βάλεις με το σύμπαν. Αν θεωρείς πως εσύ δεν παίρνεις αυτό που σου αξίζει ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ. Κοίτα καλύτερα στην ζωή σου και θα ανακαλύψεις κάποιον άλλον που σου δίνει όχι μόνο το 70% αλλά ίσως και παραπάνω, όμως είσαι πολύ προσηλωμένος σε όλα τα υπόλοιπα για να τον δεις.

(Σ.σ. Όπου χρυσάφι βάλε μόχθο, συναίσθημα, ενδιαφέρον κτλ, όπου σπίτι βάλε την σχέση που έχεις με το άτομο αυτό)

Ξέρεις … σε καταλαβαίνω. Και εγώ έτσι μπερδεμένα τα έβλεπα πριν κάποιο διάστημα, αλλά πρέπει να καταλάβεις πως δεν παίρνουμε απαραίτητα από εκεί που δίνουμε. Κάποιες φορές δεν παίρνουμε καν. Το θέμα είναι να χαμογελάμε. Ότι αξίζει θα έρθει… να είσαι σίγουρος!”

Photo by FTBletsas October 2014 in Greece, Thessaloniki

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share
SHARE
Previous articleΕσύ άραγε ποιο όνειρο σκοτώνεις;
Next articleΟ τρόπος να μην πεθάνεις ποτέ, είναι ένας.
Είμαι η Ηλέκτρα! Δημιουργός του daydreamer.gr. Blogger που λένε. Αρχισυντάκτρια τηλεπτικής εκπομπής. Αγαπάω πολύ την φύση, πολύ. Τους ευγενικούς ανθρώπους, πάρα πολύ. Τους αγγέλους, όσο τίποτα. Και τις μακαρονάδες, ως τον πλανήτη της μακαρονάδας και πάλι πίσω. Μου αρέσει να χαμογελάω, να αγαπάω και να αγαπιέμαι. Είμαι παράλογη, το ξέρω. Άσε δεν βγάζεις άκρη μαζί μου. My Moto: Dream Is the Truth of your soul