Αυτό που πάλεψες, αυτό που αγάπησες και αυτό που είσαι.

0
443

IMG_9344 copy

Και αν δεν σου βρήκε μην σκας. Κάποιο λόγο είχε. Κάθε τι που παραμένει κολλημένο και δεν παρουσιάζεται όταν το θες, έχει το λόγο του. Ξέρει αυτό γιατί δεν βγαίνει και φτάνει. Κάποιες φορές δεν βγαίνει γιατί είναι κολλημένο από εμάς τους ίδιους, κάποιες άλλες γιατί ακόμη δεν έχει ωριμάσει και κάποιες φορές γιατί απλά έτσι πρέπει να γίνει.

Η κάθε κατάσταση παίρνει σάρκα και οστά μόνο όταν όλο το σύμπαν έχει συνωμοτήσει για αυτό. Αν δεν πει το “ναι” ακόμη και η πιο μικρή κουκίδα του σύμπαντος, τίποτα δεν μπορεί να ξεκινήσει. Αυτή είναι άλλωστε και η υπέροχη δημοκρατία του σύμπαντος. Πρέπει όλοι να συμφωνούν σε κάτι. Να το θέλουν όλοι και έπειτα να γίνει.

Έχεις αναρωτηθεί πόσες φορές εσύ ο ίδιος σαμποτάρισες καταστάσεις, σχέσεις και δουλειές. Πόσες φορές έριξες τον πήχη με την συμπεριφορά σου, πόσες φορές άλλαξες τα γεγονότα με λάθος κινήσεις; Είναι θαρρώ δύσκολο να κοιτάξεις στα μάτια το “τέρας” του εαυτού σου που λέγεται αυτοκαταστροφή και να του πεις δυνατά: “Εσύ φταις!”. Το ξέρω.. πολύ δύσκολο.. όμως θέλω τουλάχιστον να ξέρεις πως σου έχει καταστρέψει αρκετές στιγμές μέχρι τώρα. Σκοπός σου είναι να το περιορίσεις… να το ηρεμήσεις και να το εξοντώσεις. 

Όσο για ότι σου “χαλάσαν” άλλοι, εκεί ξέρεις, δεν μπορώ να επέμβω. Είναι καθαρά θέμα ανώτερων δυνάμεων. Θες να το πεις τιμωρία; Εγώ το λέω κάρμα. Αν κάτι δεν έρχεται αυτό γίνεται γιατί το κάρμα σου έχει αυτή την πορεία και θα σου πρότεινα να μην τα βάλεις μαζί του, δεν θα βγεις νικητής. 

Να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να παλέψεις με ότι έχεις και ότι μπορείς. Γιατί στην τελική, αυτό μένει. Αυτό που πάλεψες, αυτό που αγάπησες και αυτό που είσαι.

Photo by Electra Asteri in Crete 2014

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share
SHARE
Previous articleΗ ιεροτελεστία του δείπνου!
Next articleΤο μισό σου πορτοκάλι
Είμαι η Ηλέκτρα! Δημιουργός του daydreamer.gr. Blogger που λένε. Αρχισυντάκτρια τηλεπτικής εκπομπής. Αγαπάω πολύ την φύση, πολύ. Τους ευγενικούς ανθρώπους, πάρα πολύ. Τους αγγέλους, όσο τίποτα. Και τις μακαρονάδες, ως τον πλανήτη της μακαρονάδας και πάλι πίσω. Μου αρέσει να χαμογελάω, να αγαπάω και να αγαπιέμαι. Είμαι παράλογη, το ξέρω. Άσε δεν βγάζεις άκρη μαζί μου. My Moto: Dream Is the Truth of your soul