Αναδεικνύονται όλα τα «εγώ» και χάθηκαν όλα τα «εμείς»

0
1246

ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Η εποχή της τεχνολογίας επιτάσσει την απομόνωση και την μοναξιά; Μήπως τελικά έχουμε πάρει λίγο λάθος την στροφή, όσον αφορά την τεχνολογία και το πως αλλά και το πόσο την αφήσαμε να εισβάλλει απρόσκοπτα στη ζωή μας;

Όλοι εκθέτουμε τον εαυτό μας καθημερινά σε αλόγιστη προβολή χωρίς κάποιο ουσιαστικό νόημα. Φυσικά έτσι χάνεται η πραγματική ζωή, που βρίσκεται έξω. Ως μια ενδιαφέρουσα λύση σε ένα ντοκιμαντέρ που παρακολούθησα πρόσφατα, προτείνεται να κλείσεις τα notification που χτυπούν συνεχώς στο κινητό σου. Ο τάδε ανέβασε νέα φώτο, ο δείνα νέο tweet κτλ.

Η τεχνολογία είναι ένα μοναδικό εργαλείο που μπορεί ο άνθρωπος με σύνεση να χρησιμοποιήσει και να πάρει απ΄αυτό. Τα τελευταία χρόνια περισσότερο χρησιμοποιείται από αυτήν, παρά την χρησιμοποιεί, θα έλεγε κανείς.. Τα κόστη; Κοινωνικά, πολιτικά, αλλά και συναισθηματικά.

Την τεχνολογία την λατρεύω γιατί είναι η εξέλιξη που έχει χαρίσει άπειρα καλά στον πλανήτη μας. Παρόλα αυτά, νομίζω πως κάπου χάθηκε το πραγματικό νόημα σε ό,τι γίνεται ονλάιν. Αναδεικνύονται όλα τα «εγώ» και χάθηκαν όλα τα «εμείς»

Ο κόσμος αλλάζει, όταν εμείς οι ίδιοι δείξουμε το καλό παράδειγμα.

Πρώτα για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές και έπειτα για εμάς τους ίδιους!

 

Σημείωση 1: Το ντοκιμαντέρ το οποίο μου έδωσε ώθηση να σας γράψω σήμερα, είναι το «Κοινωνικό δίλημμα» στο οποίο θα δεις ανθρώπους που βοήθησαν στη δημιουργία και την ανάπτυξη του Facebook, του Twitter, του Instagram και άλλων social media να σου αφηγούνται το πόσο καταστροφικά και χειριστικά μπορούν να γίνουν όλα αυτά τα «εργαλεία» για τον άνθρωπο. Τα εθιστικά like, οι ψευδείς ειδήσεις, οι παραμορφωμένες «ωραιοποιήσεις».
Σημείωση 2: Το ντοκιμαντέρ μπορείτε να το δείτε στο Νετφλιξ και σας υπόσχομαι ότι θα σας γεμίσει προβληματισμούς για την έκθεση τη δική σας και των παιδιών σας στα Social Media. Αν δεν διαθέτετε Netflix ή δεν θέλετε να αποκτήσετε, μπορείτε να κάνετε δωρεάν λογαριασμό και να δείτε την ταινία καθώς σας δίνει ένα μήνα συνδρομή, χωρίς κόστος.

Όποιος είδε το ντοκιμαντέρ, θα χαρώ να μας πει τη γνώμη του!

Περιμένω τις σκέψεις σας είτε το είδατε, είτε όχι!

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share