Σκοτώνονται οι αθώοι για να γλιτώσουν οι ένοχοι

0
28

Μου «απαιτήθηκε» να γεννηθώ σε ένα κόσμο που οι άνθρωποι σβήνουν σαν κεριά μόλις το ζητήσει ο αφέντης. «Πόλεμοοοοο» φωνάζουν οι ολίγοι τρέχουν οι πολλοί και αλληλοσκοτώνονται για τα συμφέροντά των άλλων. Η αγάπη του κόσμου μοιάζει να μικραίνει, ενώ η μαυρίλα απλώνεται σαν πέπλο πάνω από τις καρδιές και τις ζωές των ανθρώπων. Πεθαίνουν παιδιά, γυναίκες, άντρες… άνθρωποι όλοι τους που όμως δεν ήθελαν να πεθάνουν αλλά κάποιος άλλος επέλεξε να τους κόψει το νήμα της ζωής.

Μου «απαιτήθηκε» να ζήσω σε ένα κόσμο που οι άνθρωποι έχουν ως κάτι δεδομένο την υποδούλωσή τους ενώ παράλληλα θεωρούν ότι είναι ελεύθεροι. Η ψεύτικη αίσθηση ελευθερίας των ανθρώπων σήμερα, τους κάνει ακόμη πιο άβουλους και από τους είλωτες στην Σπάρτη. Μέσα στη παραζάλη της ελευθεριότητος που προσφέρεται αλόγιστα στον λαό, έχει καταντήσει τις κοινωνίες αυτό που είναι σήμερα. Από την μεγαλοσύνη των λόγων της Αρχαίας Ελλάδας, στην σημερινή ανυπαρξία ηθικής και αξιών.

Μου «απαιτήθηκε» να βλέπω μπρος τα μάτια μου να σκοτώνονται οι αθώοι για να γλιτώσουν οι ένοχοι. Και να μην μιλήσω. Να μην αντιδράσω. Να μείνω στη θέση μου. Με το φόβο τον ελέγχεις τον άνθρωπο. Τον κάνεις ό,τι θέλεις. Αλλά ποιος άνθρωπος που σέβεται την ύπαρξή του μπορεί να το κάνει αυτό; Ποιος μπορεί να σιωπήσει όταν το άδικο ξεχύνεται παντού; Πως μπορεί να μην μιλήσει;

Τελικά μάλλον μπορεί. Δυστυχώς. Το αποδεικνύουμε όλοι. Καθημερινά.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal DayDreamer.gr. Ευχαριστώ.

FacebookTwitterGoogle+Share